Ana, Jade, Ema, Iris…toate aceste nume au ceva în comun: fac parte din nume de fete în tendințe în 2022, vor fi cele mai populare, cele mai alese de părinți.

Vrei să afli care sunt nume de fete în tendințe în 2022? Citește rândurile de mai jos.

Ema

În tendințe și în anul care a trecut, Ema este un prenume popular, în tendințe și în anul 2022. Ema este un nume scurt și este un derivat de la Emanuela. Provine de la latinescul aemilus care în limba română înseamnă dornic, nerabdator sau zelos.

Mia

Mia este un nume de fete în tendințe în 2022. Este un derivat al prenumelui Maria. Este un nume provenit de la numele ebraic Myriam. Este un nume deosebit de popular în țări precum Germania sau Croația. Provine în egală măsură din latinescul Amatus care înseamnă cea care este iubită.

Alice

Alice este un nume derivat din prenumele Adelaide. Provenit din germanul Adal care înseamnă nobil, prenumele Alice semnifică prin urmare din viță nobilă.

Lina

Lina, un alt nume de fete în tendințe în 2022 este de origine latină. Poate avea, conform specialiștilor și alte origini (greacă, arabă sau germanică). Este diminutivul unui alt prenume, Angelina. Lina semnifică nobil, dulce plăcut (în limba germană), mesager (greacă), frumusețe prețioasă (chineză) sau tandru (arabă).

Ana

De origine ebraică, Ana este un derivat al prenumelui Hanah care se traduce prin grație. Ana este o persoană inteligentă și curioasă. Ana este o persoană intuitivă, care se gândește mereu de două ori înainte de a face ceva, planifică totul în cle mai mici detalii și nu lasă absolut nimic la voia întâmplării.

Mila

În limba spaniolă, acest prenume înseamnă miracol. În ultimii ani, prenumele Mila s-a democratizat enorm, în special datorită cunoscutei actrițe Mila Kunis. Numele de Mila este un nume de fete în tendințe în 2022 inspirat de la Milena care,în limba slabă înseamnă cea iubită de popor. Cele care poartă numele de Mila au un suflet creativ, iubesc estetica. Mila este o persoană extrem de organizată, nu lasă absolut nimic la voia întâmplării.

Iris

Acest prenume drăguț pare extrem de apreciat de părinții tineri. Prenume de origine greacă, Iris însemnă curcubeu. Independente și îndrăznețe, fetele care portă numele de Iris sunt extrem de hotărâte, știu ce să facă în viață. Nu duc lipsă nici de energie, nici de determinare atunci cînd vine vorba de a-și duce obiectivele la bun sfârșit.

Elena

Provenit din grecescul helê care înseamnă căldură, Elena era soția regelui Menelaus. În mitologia greacă fetele care poartă numee de Elena sunt extrem de sentimentale. Sensibile și fragile, au tendința de a se refugia în lumea lor. Însă, Elena este în egală măsură o aventurieră căreia nu îi place rutina și care adoră arta.

Iulia

Iulia este un prenume ce semnifică lumina cerului, divinitate.

Micuța Iulia este extrem de sociabilă, îi place să fie înconjurată de prietene însă nu suportă sub nicio formă dezordinea. Suflet aventurier, îi place să descopere mereu ceva nou. Și, această sete de noutate și-o satisface cel mai bine călătorind…

Ines

Ines este un prenume grec care semnifică pură. Fetițele care poartă numele de Ines sunt determinate. Știu cum să se facă respectate și ascultate însă, în ciuda acestui fapt, nu uită să fie atente la ceilalți.

Jade

Jad este o piatră prețioasă. Prenumele Jade este un derivat al spaniolului ljada, un nume care face referire și la piatra prețioasă jad, o piatră prețioasă extrem de fină, de culoare verde, extrem de populară și răspândită în Orient.

Jade este o femeie inteligentă, motivată, ambițioasă, determinată, fidelă, plină de viață, jovială și fericită.

Lea

Lea, un alt nume de fete în tendințe în 2022 înseamnă leoaică. Lea este o femeie atașată de familia sa, afectuoasă cu familia și cu prietenii săi. Este curioasă, deschisă, comunicativă, entuziastă, creativă, generoasă și amabilă. Este un prenume de origine ebraică.

Anastasia

Este un nume extrem de frecvent și popular în Europa de Est, mai ales în regiunile cu influență rusă mare. Este un nume care provine din grecescul anastasis care înseamnă reînviere.

Anisia

Anisia este un nume de fete în tendințe în 2022 cu o semnificație extrem de puternică. Înseamnă fără pereche, unic.

Iarina

Iarina este un nume de origine slavă și semnifică lumină.

Lelia

Fără îndoială, nu este un nume foarte frecvent la noi în țară. Este un nume care provine din limba latină și înseamnă bun, corect.

Zella

Zella este un prenume originar din Africa și semnifică cea căreia nu îi lipsește nimic.

 

Lasă un răspuns