Gata. E oficial. Bebelușul care își va face în curând apariția este fetiță. Ce mai rămâne de făcut? Să alegi un nume. Dar nu orice tip de nume, pe care să îl poarte oricine, ci un nume mai special, mai rar, cu care se va mândri cu siguranță.

Foarte mulți părinți sunt atrași sau încântați de numele mai populare, mai simple sau mai clasice precum Ana, Maria sau Ioana. Alții preferă însă să iasă de pe potecile bătătorite și să se orienteze înspre nume de fete rare precum Abelia, Ania, Ocelia sau Janna.

Care sunt acele nume de fete rare pentru o fetiță unică venite din Asia sau Arabia? Îți dorești un plus de exotism? Alege în acest caz din lista de nume de fete rare provenite din Orient sau pentru cele de proveniență arabă. Numele japoneze precum  Koko, Kyio

sau Gin sunt superbe.  Numele arabe precum  Alia, Cheryne, Hella, Rayana, Sakina, Sania sau Sanae sunt foarte melodioase și potrivite pentru o mică prințesă.

Dacă părinții sunt atrași de nume de fete rare europene, se pot îndrepta înspre cele slave precum Lenka sau înspre cele ebraice, cu un farmec de necontestat. Aici intră Anaël, Ania, Elisée, Elsie, Janna, Lissandra, Lyéa, Samuella, Shade, Shaïna, Shanice, Sian sau Yaël.

Care sunt însă cele mai frumoase nume de fete rare?

Abelia. În lista de nume de fete rare, Abelia ocupa cu siguranță un loc special. În ebraică, Abelia înseamnă, “suflu, respirație “. Este forma feminină a numelui Abel. Abelia este si numele unui arbust care crește în China, descoperit de marele explorator Abel Clarke.

Ocelia. Un nume format din alte doua nume destul de des folosite, Oceana si Celia, Ocelia este un nume foarte poetic, care ne duce cu gandul la evaziune și la vis.

Agata este un nume de fete rare foarte armonios care vine din greacă și care înseamnă amabilitate, gentilețe. Cele care poartă acest nume sunt foarte binevoitoare și vor ca pacea sa domnească mereu în jurul lor.

Elena este un nume care în greacă înseamnă strălucirea soarelui. Fetițele cu acest nume sunt sentimentale, au idealuri înalte și uneori sunt cam timide. Dar sunt și fidele și foarte devotate celor din familie.

Suzana. Suzana este un nume derivat de la prenumele Soshana, care în ebraică înseamnă crin. Un nume ideal pentru fetițele visătoare, mai secretoase, care sunt în același timp foarte sigure pe ele.

Eliabeta. Elisabeta este un nume ideal pentru fetițele elegante, călduroase și spontane. știu cum să îi liniștească pe cei din anturajul lor și sunt mereu prezente în caz de nevoie.

Matilda este un nume de origine germanică care înseamnă putere. Fetițele ce poartă acest nume sunt foarte curajoase și adoră aventura.

Ecaterina este un nume care în greacă înseamnă pură. Fetițele ce poartă acest nume sunt foarte sensibile, o sensibilitate ce le poate dăuna însă uneori. Dar știu cum să fie și cele mai convingătore în cadrul unui grup.

Eleonora. Eleonora înseamnaă compasiune în greacă. Cele care poartă acest nume sunt foarte imprevizibile și independente, pline de energie. În plus, adoră să fie lideri în cadrul unui grup. Sunt specializate în arta strategiilor și stiu cum să obțină ceea ce vor atunci când vor.

Victoria este un nume de fete rare ideal pentru fetițele mai independente. Cele care poartă acest nume sunt și voluntare, și perseverente, depunând mari eforturi pentru a-și îndeplini toate obiectivele.

Gypsie. Un nume apărut în anii 1970, Gypsie este un nume care se traduce bineînțeles prin țigancă. Un nume foarte romantic și picant, care are și alte variante precum Jeepsy sau Gypsy.

Dorothy. Dorothy sau Dorotheea este un nume foarte folosit si popular în anii 1960, dar destul de rar în zilele noastre. Face parte din catgoria de nume de fete rare foarte armonios, care se traduce prin Darul lui Dumnezeu. Un nume ca un cadou, melodios și plin de grație și strălucire.

Venissia. Inspirat de Venus, zeița romană a iubirii, numele de Venissia face referire și la orașul Veneția, un oraș al îndrăgostiților prin excelență. Este un nume rafinat și delicat, care are forța și frumusețea unei cascade.

Savannah. Savannah este un nume din lista de nume de fete rare foarte somptuos, cu origini spaniole, foarte melodios, deoarece are trei vocale A, un nume demn de o prințesă.

Alege unul din aceste nume de fete rare pentru fetita ta.

2 COMENTARII

  1. […] La început, se spunea despre prenumele Charlie că vine de la Charlotte și drept urmare este un nume de fată. Insă Charlie Chaplin s-ar răscoli în mormânt dacă ar auzi acest lucru, la fel ca și cei care […]

Lasă un răspuns