Prenumele irlandeze sunt incarcate de legende, sunt originale si fascinante si ne duc cu gandul la creaturi mitice, malefice, la razboinici si la peisaje fabuloase.

Esti in cautarea unui nume puternic si foarte original pentru copilul tau? Numele de origine irlandeza sunt cele mai originale si cele mai sic.

Deirdre. In mitologia irlandeza, Deirdre este o fata cu o frumusete sublima, dar cu un destin tragic, fiind obligata sa fuga cu iubitul sau departe, deoarece trebuia sa se casatoreasca cu un rege mai batran. Dar satula sa tot fuga si sa fie urmarita, se sinucide, aruncandu-se in gol. In celta, Deirdre inseamna durere.

Maeve. Un nume care ve deveni foarte popular, cu siguranta. Un nume provenit de la o regina irlandeza care inseamna « fericire ».

Kiara. Numele de Kiara provine de la Ciaran, care inseamna « frumusete bruneta » in limbajul galic. Un nume care isi gaseste ramificatii si in Italia, cu varianta sa Chiara.

Caitlin. Este varianta irlandeza a numelui Ecaterina, care vine din geaca, Katharanos care inseamna “pur” si Ekate, una din poreclele date Dianei, zeita vanatoarei.

Erin. Un nume foarte frumos de origine irlandeza, echivalentul lui Irina. Un nume foarte poetic care provine de la numele vechi al Irlandei, Eire.

Logan. Un nume foarte popualr in Irlanda, de origine scotiana de fapt. Dar acest nume devine din ce in ce mai popular datorita personajului Logan din super eroul din Wolverine.

Ronan. In limba irlandeza, Ronan inseamna foca mica. Ciudat. Nu-i asa? O legenda foclorica povesteste ca o foca a fost dusa de valuri si transformata in femeie. S-a casatorit astfel cu un marinar, caruia i-a facut mai multi copii, ronans, adica foci mici.

Finn. Este un nume scurt, foarte sonor, care isi are originile de la un razboinic irlandez, Finn MacCool. Finn inseamna « alb » sau « just ».

Nialll. Un nume foarte popular in Irlanda, cu mai multe semnificatii- campion, razboinici, dar si nor sau pasionat. Dar un nume care incepe sa fie din ce in ce mai raspandit datorita lui Niall Horan din trupa One Direction.

Callum. Este un nume foarte frumos de origine galica, derivat de la Columba, foarte popular atat in Scotia, cat si in Irlanda.

Lasă un răspuns