Te-ai săturat deja până peste cap de nume clasice de fete, foarte răspândite, întâlnite peste tot și banale deja? Îți dorești să pui fetiței tale speciale un nume deosebit? Cu siguranță că nu îți dorești ca îngerașul tău să poarte același nume ca și încă trei colege sau prietene. În acest caz, iată o selecție cu nume deosebite de fete.

Aelis. Se pare că Aelis este o formă a  numelui Alicia. Fetițele ce poartă acest nume sunt foarte dinamice, îndrăznețe și dinamice.

Oxana. Oxana este un nume deosebite de fete care înseamnă generozitate sau ospitalitate. Cele care poată acest nume sunt pline de entuziasm, generoase și foarte comunicative.

Lenora. Lenora face parte din categoria de nume deosebite de fete, de origine grecească, care înseamnă compasiune. Este cel mai potrivit persoanelor intuitive, determinate și foarte sociabile.

Evana. Evana face parte din categoria de nume deosebite de fete, obținute prin combinația a altor două nume, Eva și Anna, ideal pentru fetițele foarte originale și perseverente.

Wihelmina. Iată un nume foarte deosebit dar și foarte rar, care face prte din categoria de nume deosebite de fete de origine germanică. Este un nume care evocă fidelitatea, bunătatea, diplomația și sociabilitatea.

Rosa. Adică cea  care cântă. Rosa are nevoie mereu să fie înconjurată de cei care o iubesc. Va reuși în tot ceea ce își propune datorită optimismului și jovialității sale.

Josefina sau Josephine. Forma feminină a numelui biblic Iosif, Josefina înseamnă Iehova crește. Un nume care se potriveșe fetițelor mult pra serioase uneori, care sunt stabile și riguroase în același timp.

Albertina. Un nume potrivit pentru fetițele mai nobile și strălucitoare, care sunt tenace, dar și puțin cam încăpățânate.

Charlotte. Charlotte este un nume de origine germanică, cu cea mai frumoasă semnificație de forță. Cele care poartă acest nume sunt foarte tandre și foarte apropiate de cei din jurul lor.

Sofia. Sofia este un nume ideal pentru fetițele mai înțelepte care au nevoie de protecție. Sunt sensibile, timide și sunt mereu bine dispuse, încântându-i pe cei din jur mereu.

Balndina. Este un nume deosebite de fete care are semnificația de încântător. Un nume ideal pentru fetițele foarte inteligente, chiar dacă sunt destul de rezervate. În orice caz, sunt mereu în căutare de perfecțiune.

Matilda. Matilda este un nume de origine germanică care înseamnă putere, ideal pentru fetele mai puternice, curajoase și care adoră aventura.

Ecaterina. Ecaterina este un nume foarte frumos din categoria de nume deosebite de fete care sunt foarte sensibile, atasate de cei din jur și care sunt foarte convingătoare în același timp.

Eleonora. Eleonora este un nume care înseamnă compasiune în greacă. Un nume ideal pentru fetițele mai independente și imprevizibile, pline de energie, cu cele mai bune calități de lider. Sunt cele mai bune și atunci când vine vorba despre strategii și a obține ceea ce vor.

 

Maxima. Maxima este un nume deosebite de fete care înseamnă cea mai frumoasă și cea mai bună.

Blanca. Blanca este un nume mai rar și mai deosebit, care înseamnă puritate și inocență. Este un nume purtat de personaje ilustre ale istoriei, care seduce din ce în ce mai mult părinții.

Alte idei de nume deosebite de fete care s-ar putea să te inspire:

 • Frida este un nume de origine scandinavă care înseamnă puterea păcii, inspirat de celebra artistă Frida Khalo.
 • Are drept origine, vechiul nume grecesc Elena, care are semnificația de căldură.
 • Laora este în mod evident, o variantă a numelui Laura, o variantă mai deosebită și mai distinsă, ideală pentru fetițe.
 • Eolia este un nume care în greacă înseamnă vânt, în timp ce la bretoni înseamnă incredere. Un nume ideal deci pentru fetițele determinate și foarte apropiate de cei din familie.
 • Teora este un nume care înseamnă în limba tahitiană viață. Este potrivit pentru fetițele mai ambițioase și pasionale.
 • Este o variantă mai distinsă a numelui Adriana.
 • Casilda este un nume ideal pentru fetițele independente și foarte primtoare.
 • Nina este un nume destul de popular și de răspândit pentru cele mai binevoitoare si pacifiste fetițe.
 • Isalina este un nume deosebite de fete derivat de la Isabela sau de la Elisabeta, ideal pentru cele mai îndrăznețe și mai dinamice fetițe.

2 COMENTARII

 1. Buna ziua,

  eu ma numesc Ghizela. Nu am gasit nimic despre acest nume. Nici varianta Gisela. Poate cineva sa-mi faca o descriere a semnificatiei numelui, ma intereseaza foarte mult. Descrierea numelor cunostintelor si rudelor se potriveste extraordinar de bine.
  Sunt nerabdatoare,
  Ghizela

Lasă un răspuns