In curand va sosi un printisor sau un print la voi in familie dar nu stii ce nume sa alegi? Nu intra in panica. Am ales pentru tine cele mai frumoase nume de origine ebraica care sa te inspire. Niste nume evreiesti foarte frumoase care poarta o amprenta a istoriei, a spiritualitatii si care vor reflecta de minune personalitatea micutilor.

Cele mai frumoase nume evreiesti pentru baieti

Samuel. Este un nume de origine ebraica extrem de popular chiar si in Romania. Etimologia numeui Samuel ne spune ca Samuel inseamna ascultare, Dumnezeu a ascultat, numele lui Dumnezeu (ebraica). Baietii cu numele Samuel sunt plini de pasiune, care degaja mereu o impresie de forta, de putere si de autoritate. Este un nume de baieti inspirat din Biblie care este tot mai ales de viitorii parinti din Romania.

Ioachim. Un nume frumos care in zilele noastre este mai rar. Un nume care in ebraica inseamna « Dumnezeu a stabilit ». Baietii cu acest nume rezerva multe surprize. Sunt aventurieri dar si rezervati dar si avangardisti.

Adam. Este un nume de origine ebraica care inseamna « facut din pamant rosu ». Baieteii cu acest nume sunt niste ambitiosi. Sunt si autoritatri si nerabdatori dar si plini de energie.

Issac. Un nume care in ebraica inseamna « a rade ». Cei cu acest nume impresioneaza cu seriozitatea lor. Cauta liniste, siguranta, sunt afectuosi si conteaza foarte mult pentru ei sentimentele.

Nathan. Este un nume care provine de la Nathaneal si care inseamna « el a dat ». Cei care poarta acest nume sunt niste persoane rezervate si ponderate. Sunt in cautare permanenta de confort si de siguranta.

Aaron. Un nume care in ebraica inseamna “spirit”. Cei care poarta acest nume sunt extrem de sensibili, in spatele unei fatade mai reci si mai distante. Multe liste de nume evreiesti din alte tari, specifica numele Aaron ca fiind in topul preferintelor viitorilor parinti.

Rafael. Un nume care in ebraica inseamna « Dumnezeu a vindecat ». Cei care poarta acest nume sunt intuitivi si au o adevarata aura de mister.

Cele mai frumoase nume evreiesti pentru fete

Rebeca. Rebeca inseamna in ebraica “splendoare”. Cele care poarta acest nume sunt cele mai seducatoare si stiu cum sa ii farmece pe cei din jur. Sunt active, sunt autoritare si independente. Unul dintre acele nume evreiesti extrem de populare in ultimii ani.

Esther sau Estera. Un nume foarte frumos care in ebraica inseamna “stea”. Fetitele cu acest nume sunt cele mai seducatoare, atrase de cultura si de starile de spirit.

Judit. Judit inseamna in ebraica « binecuvantata, laudata ». Cele care poarta acest nume sunt indraznete si nerabdatoare. Iubesc sa inainteze in viata focalizandu-se asupra momentelor de fericire.

Multe nume ebraice devin extrem de populare in ultimul timp

Elisabeth. Un nume care inseamna in ebraica « Domnul este juramantul”. Sunt niste fetite cu o personalitate speciala. Sunt misterioase si rezervate, sunt enigmatice si emotive, dar si autentice.

Debora. Inseamna in ebraica fie « albina, fie cuvantul lui Dumnezeu”. Cele care poarta acest nume au cea mai puternica personalitate. Au un farmec nebun si iubesc sa seduca. Sunt foarte nerbadatoare, sunt geloase si posesive.

Eva. Un nume care inseamna in ebraica « a da viata » fetitele cu acest nume sunt independente. Isi iubesc foarte mult libertatea, sunt individualiste, putin egoiste si cuceritoare, pasionale si pasionante. Unul dintre cele 3 nume evreiesti devenite foarte populare in ultimiul timp.

Noemi. Un nume care inseamna in ebraica « frumoasa, placuta ». Cele care poarta acest nume sunt misterioase, pun multe intrebari si par mereu nelinistite. Iubesc insa linistea si calmul.

Salomea. Un nume cu seminificatia de « pacifica, calma ». Sunt niste fetite care iubesc sa comunice si care sunt foarte generoase. Au un simt al umorului dezoltat.

5 COMENTARII

  1. as vrea sa stiu detalii despre numele Pșait si Pșaidt. ori este acelasi nume si nu stiu eu sa-l caligrafiez corect.
    Multumesc !

  2. Mi.ar place sa puneti si semnificatia numelui Sefora… Multumesc!

  3. Bună ziua! Cred că ați uitat de numele superb Samuel, care este un nume ebraic și care înseamnă „auzi/ascultat de Dumnezeu”, și acest nume ebraic este frumos.

  4. […] siguranță căutând semnificația numelui Rachel ești curios și de istoria numelui. Rachel este un prenume biblic, extrem de popular în rândul evreilor. A așteptat secolul XVII […]

Lasă un răspuns