Tot mai multi romani viziteaza Grecia in scop turistic in ultimii ani, iar o parte dintre viitorii parinti se indragostesc de unele nume grecesti. Dar, stii cu adevărat ce înseamnă numele grecești?

Poate că ti-au placut cateva cuvinte grecești cum ar fi „Kalimera, Kalispera, Kalinihta” sau este posibil să fi văzut filmul „My Big Fat Greek Wedding” si de acolo ti-a venit ideea sa cauti un nume grecesc pentru ingerasul tau.

In cele ce urmeaza venim cu cateva idei de nume de origine greaca, nume vechi cu insemnatate.

Cele mai frumoase nume grecesti pentru fete

Anthea, Sybilla, Melia pentru fetite, Illas, Loukas sau Yiannis pentru baietei… Numele grecesti au cea mai frumoasa sonoritate, poarta amprenta istoriei dar a legendelor. Daca vrei pentru bebelusul tau un nume care sa apartina mitologiei grecesti sau un nume care sa te duca cu gandul la cele mai frumoase calatorii, inspira-te de la numele de origine greceasca.

Abigaia. Este un nume de origine greceasca care ne duce cu gandul la Abigail. Cele cu acest nume sunt dulci si fermecatoare. Au o atitudine maternala si protectoare. Au si aptitudini artistice.

Anthea. Este un nume care semnifica « inflorita ». Cele cu numele de Anthea sunt niste fetite agreabile si atractive, dar si timipde si hiperemotive. Rasfoind prin filele istoriei alfam din etimologia numelui Anthea ca acestea iubesc si sa atraga atentia.

Calliope. In mitologia greaca, Calliope este muza peziei epice. Cele cu acest nume sunt niste idealiste. Sunt insa si tematoare, timide, impresionabile, dar si visatoare.

Charis. Cele cu acest nume sunt cele care reprezinta gratia si carisma. Sunt cele mai bune prietene si cele mai placute companii. Sunt generoase si atente si te poti baza mereu pe ele.

Exista multe variante ale numelor de origine greaca si in Romania

Daphne. Un nume care semnifica Dafin. Cele cu acest nume sunt pline de viata, sunt vorbarete, sunt fermecatoare si comunicative. In Romania o varianta a acestui nume grecesc de fete este Dafina iar semnificatia numelui Dafina este cu adevarat impresionanta.

Demeter. In greaca este un nume pentru fete, dar in romana este perceput ca fiind asemanator cu Dumitru. Persoanele cu acest nume sunt meticuloase si atasate de familie, dar si mature si responsabile.

Hermione. Un nume care in germana inseamna « soldat ». Cele cu acest nume au un caracter puternic. Sunt perfectioniste, sensibile si conciliante.

Alte nume – Iounia, Kleio, Lysandra, Melia, Olimpia, Rhea, Sybilla….

Cele mai frumoase nume grecesti pentru baieti

Azarias. Cei cu acest nume sunt nelinistiti si niste persoane complexe. Dar sunt si niste copii mai vulnerabili. Cand li se dau incredere dau si ei totul.

Cleon. Numele Kleon este o forma latinizata a numelui grecesc Kleos care inseamna « glorie ». Cei cu acest nume sunt mai timizi si mai solitari dar si foarte cuminti. Sunt tandri si afectuosi.

Gregorios. O forma greceasca a numelui Grigorie. Cei cu acest nume sunt plini de vointa si de curaj. Sunt si intreprinzatori si determinati. Simt nevoia sa fie placuti si iubiti.

Ionas. Este forma numeluin Jonas care se foloseste si in Biblie. Cei care poarta acest nume sunt dinamici si energici, curajosi si adora sa faca pe sefii. Sunt si generosi si afectuosi.

Kallias. Numele de Kallias vine din grecescul Kallos care inseamna “frumusete”. Cei care poarta acest nume stiu cum sa se faca iubiti. Dar sunt si posesivi si gelosi, mai ales daca au frati mai mici. Sunt si niste elevi meticulosi, talentati si stralucitori.

Leandros. Cei cu acest nume sunt niste adevarati ingerasi. Sunt veseli, mereu cu zambetul pe buze si iubiti de toti din jurul sau. Sunt plini de viata si inteligenti.

Loukas. Loukas este un baietel fermecator, tandru, gurmand si afectuos. Este si linistit si sensibil la orice forma de injustitie. In Romania o varianta a acestui nume este Lucas, un nume grecesc care devinte tot mai popular in ultimul timp.

Alte numeMatthias, Midas, Nikos, Paulus, Orion, Thanos, Vassilis.

Lasă un răspuns