Vrei sa stii care sunt cele mai “noi” nume pentru copilul tau in anul 2014? Ce nume de baiat sau de fata se afla in fruntea clasamentului? Toate raspunsurile in acest articol…

Fata de anul trecut, tendintele nu prea s-au schimbat. In topul preferintelor pentru fetite ramane numele Emma. Este o adevarata campioana. Dar noutatile sunt si ele prezente. Nume precum Lena sau Lina s-ar putea sa fie si ele foarte apreciate. Sau din ce in ce mai apreciate.

In ceea ce priveste numele pentru baieti, se face remarcat numele de Rafael care detroneaza numele de Iuliu.

Prenumele scurte sunt foarte apreciate. Atunci cand vine vorba despre prenumele copiilor lor, parintii au o preferinta pentru prenumele scurte. Cele mai apreciate nu au mai mult de doua silabe. Si in topul preferintelor pentru numele de baieti Gabriel, Timotei si Rafael se afla printre cele mai lungi. Un lucru este clar- famiile opteaza cel mai adesea pentru simplitate.

Juxtapunerea de vocale este si ea foarte in voga. Chloe, Lea, Rafael, Leo, Timotei… se pare ca exista si o preferinta pentru juxtapunerea de vocale. Pentru fetite, sonoritatea « ia » este cea care place foarte mult. Giulia sau Izia sunt niste nume foarte populare.

Care sunt numele surpriza pentru anul 2014? Deja de ceva ani incoace, parintii arata si o preferinta pentru numele retro sau medievale, dupa cum o arata si succesul numelor precum Emma, Alice, Zoe sau Ioana la fete sau Artur si Leon la baieti, prenumele regale nu prea sunt foarte populare. Poate ca Luis incepe sa se impuna. Dar o data cu sosirea bebelusului regal, numele de George a cunsocut si el o ascensiune fulguranta.

Iata cateva cuvinte despre cele mai in voga nume.

Emma. Este o seducatoare innascuta. Este ideal pentru fetitele care il vor purta cu un caracter puternic si o determinate pentru orice tip de proba. Au si o fibra artistica foarte dezvoltata.

Lola, care vine de la « tristeti », de la Dolores a reusit sa se impuna in ultimii ani. O persoana care va ramane mereu fidela familiei si prietenilor. Este cinstita, organizata si foarte ordonata.

Chloe este cea mai fermecatoare. Calitatile care se atribuie acestui nume vor placea cu siguranta parintilor – inteligenta, independenta, farmec, feminitate…

Alte nume pentru fetite- numele care incep cu L sunt foarte populare, la fel ca si Lili sau Louna.

Natan este cel mai popular nume pentru baieti. Si nu va parasi podiumul prea repede. Sunt artisti, sensibili, foarte sociabili dar si foarte apropiati de cei care ii iubesc.

Lucas este cel care iubeste reflexia. Este si cel caruia ii place sa dirijeze, sa organizeze. In societate este mai degraba pudic si rezervat dar in intimitate este cel mai afectuos si tandru.

Leo este micul leu. Sunt cei mai fermacatori si sunt cei care se vor indrepta in mod natural inspre unele meserii precum avocat, profesor sau artist.

Alte nume in tendinte de baieti – Gabriel, Enzo, Timotei, Ethan, Adam, Tomas, Noah, Sasha, etc.

Lasă un răspuns