Nume inspirate de dansatori celebri

Isadora (Duncan), Benjamin (Millepied), Allegra (Kent) și nu numai… iată o mulțime de nume care aparțin unor dansatori celebri și care ne fac să visăm.

Să vedem care sunt numele care te vor inspira și pe tine!

Allegra. La fel ca și Allegra Kent, pe numele său adevărat, Iris, un nume în tendințe în 2021. O balerină de la New York City Ballet, născută în anul 1937, care a mai apărut și în filme precum Dancing for Mr. B. sau Addams Famly. Este un nume de origine latină care înseamnă fericit.

Mikhail. La fel ca și Mikhail Baryshnikov. Adică o vedetă a baletului contemporan, născută în anul 1948. Derivat de la Mihai, numele de Mikhail vine de la ebraica mi-kha –El, care înseamnă asemănător lui Dumnezeu. Dacă preferi diminutivul său, poți alege Misha.

Anna. La fel ca si Anna Pavlova. O vedetă a baletului rusesc, considerată una din cele mai bune dansatoare de balet clasic din istorie. Acestei dansatoare îi datorăm și numele desertului delicios Pavlova, un desert inventat in onoarea sa. Numele de Anna vine din ebraică, unde înseamnă grație. Un nume ideal pentru o prințesă sau pentru o viitoare dansatoare.

Patrick. La fel ca si Patrick Dupond. Adică un dansator virtuos și un fost director de la Opera din Paris. Este un nume clasic care vine din latinul patricius, unde înseamnă care aparține nobilimii romane.

Benjamim. La fel ca și Benjamin Millepied, un dansator fără pereche care a condus și el Opera din Paris. În multe tări europene, numele de Benjamin este dat ultimului născut dintr-o familie.

Isadora. Ca si Isadora Duncan, o celebră dansatoare și coregrafă de origine irlandeză cu un stil foarte personal. Deci un nume ideal pentru cele mai spontane fete. Vine din greacă unde înseamnă cadou.

Rudolf. Adică la fel ca și Rudolf Noureev, o figură mitică a dansului care a părăsit Uniunea Sovietică profitând de un turneu la Paris. Deci un nume ideal pentru un băiețel temerar, direct si franc. Numele se traduce prin glorie si lup.

Margot. La fel ca și Margot Fonteyn prima ballerina absoluta. Este un diminutiv de la Margareta și înseamnă perla. Cea mai bună idee deci pentru mica ta comoară.

Lasă un răspuns