Esti in cautarea unui nume muzica, foarte armonios dar si foarte original pentru copilasul tau? Cum ar fi sa te lasi inspirat de lumea muzicii? Lumea artistilor de jazz in zilele noastre sau din trecut sunt o sursa minunate pentru parintii care sunt in cautare de nume inspirate de cele mai frumoase repertorii.

Jazz. O alegere foarte originala, de origine americana, care face referire la integralitate si la idealism.

Louis. Inspirat de celebrul trompetist Louis Armstrong, numele de Louis este un nume clasic, care vine din vechiul termen germanic « lods », ilustru si « wig », combatant. Astfel ca Hlodwig devine Ludwig, Clovis in alta limba si mai apoi, Louis.

Ella. Inspirat de celebra Ella Fitzgerald, Ella este un nume de origine engleza, diminutivul Eleonorei. Dar poate proveni si de la Alia care inseamna « altul ».

Casandra. Un  nume inspirat nu de telenovele, ci de celebra cantareata din Mississippi, Cassandra Wilson. Se pare ca acest nume vine din grecesul « kassandra », care inseamna cea care ajuta oamenii.

Diana. Diana este un nume inspirat de Diana Krall, o cantareata  canadiana de jazz care a invatat sa cante la pian inca de la varsta de 4 ani. Un nume inspirat bineinteles si de mitlogie, de la frumoasa si agila zeita a Naturii si a Vanatorii.

Sarah. Sarah este un nume care ne duce cu gandul la cantareata Sarah Vaughan, o cantareaa celebra de jazz, de origine americana. In ebraica, acest nume inseamna « printesa sau regina ».

Oscar. Oscar, la fel ca si Oscar Peterson, un pianist de origine canadiana, care vine de la « os » – cerb si « cara », care inseamna iubitor. Mai inseamna si cel care este protejat de Dumnezeu.

Stacey. Stacey este un nume inspirat de celebra Stacey Kent, o celebra cantareata americana de jazz. Stacey este un nume anglo-saxon, inspirat de grecul latinizat Anastasius, care inseamna nascut a doua oara.

Miles. Miles, ca si celebrul Miles David, un celebru compozitor si trompetist de origine amerciana. Acest nume rar vine de la latinescul “miles”, unde inseamna soldat.

Norah. Un nume inspirat de cantareata de jazz de origine canadiana Norah Jones, un nume derivat de la Alienor, forma lui Eleonor, din grecescul « eleos », care inseamna compasiune.

Lasă un răspuns