Esti in cautarea unui nume green sau eco-friendly pentru copilul tau? Cele mai frumoase nume inspirate de natura pot sa fie de mare ajutor in acest caz.

Pentru a fi cat mai originali, parintii sunt mereu in cautare de nume retro, vintage sau inspirate de natura. Nume cu ajutorul carora copii sa iasa in evidenta si care sa le puna personalitatea puternica in evidenta.

Si cum primavara este aici, numele inspirate de natura, pline de prospetime si de originalitate, sunt chiar cea mai buna alegere.

Anis. Este un nume de origine araba, care face referire la planta aromatica anason. Un nume scurt care incepe sa fie din ce in ce mai popular incepand cu anii 2000.

Clementina. Foarte apreciat in anii ’60, numele de Clementina vine din latinescul clemeng, care ne duce cu gandul la termenul de clement din romana, adica milos sau indulgent. Clementina este un nume mai ciudat, dar din ce in ce mai popular, care ne duce inevitabil cu gandul la cea mai populara citrica a iernii.

Iris. In mitolgia greceasca, Iris este cel mai frumos mesager, o aliata a zeilor din Olimp. Fetitele cu acest nume a cel mai puternic caracter si sunt foarte autoritare si exigente. Numele de Iris ne duce cu gandul la minunata floare in nuante de mov, dar inseamna si « curcubeu », cel care era mesegerul zeilor in mitologia greceasca.

Celeste. Un nume foarte original, elegant si sofisticat, Celeste a fost un nume rezervat mai intai baietilor, dar care este adoptat de catre fetite incepand cu secolul XVIII. Este de ajuns sa il pronuntam si sa ne ducem inevitabil imediat cu gandul la un cer instelat, magic si magnific.

Robinson. Derivat din Hrodberth, care inseamna « glorie », numele de Robinson ne duce inevitabil cu gandul la celebrul personaj al lui Daniel Defoe, dar si la natura salbatica din celebra carte.

Melisa. Melle, care inseamna miere in latina, sta la baza frumosului nume de Melisa. Un nume ideal pentru cele mai intuitive si mai diplomate fetite.

Oliver. Oliver este un nume de origine ebraica, un nume sobru, sic, care face referire directa la celebrul maslin. Daca esti in cautarea unui nume rar si original in acelasi timp, este cea mai buna alegere.

Alize. La fel ca si vantul care le-a inspirat numele, fetitele cu acest nume sunt pline de vitalitate si de ardoare.

Lasă un răspuns