Venite din Europa de Est, cele mai frumoase nume poloneze de fete sunt asemănătoare cu cele din limba română. Sunt puternice, sunt melodioase și sunt foarte frumoase. Dacă ești în căutare de inspirație, iată care sunt cele mai frumoase nume.

Vezi care sunt cele mai populare nume poloneze de fete

Anastazy. Este echivalentul numelui Anastasia. Un nume purtat de numeroase sfinte și personaje marcante din istorie. Un nume care vine din grecescul anastasius care înseamnă născut încă o dată. Cele care poartă acest nume sunt melancolice, visătoare și sentimentale.

Benedykte. Are echivalentul de Benedicte în franceză. Vine din latinescul benedictus, care înseamnă binecuvântat. Este o persoană destul de vulnerabilă și sensibilă, vrând mereu să își protejeze viața privată.

Elzbieta. Este echivalentul numelui Elisabeth. În Noul Testament, Elisabeth este verișoara lui Maria și lui Zaharia. Este un nume care vine din ebraică unde înseamnă Dumnezeu este plenitudine. Fetițele care poartă acest nume sunt cele mai elegante, cele mai sensibile și cele mai tenace.

Fryderyka. Este echivalentul numelui Frederica. Este un nume de origine germanică, frido însemnând pace și rik, rege. Cele care poartă acest nume sunt comunicative și foarte fermecătoare.

Jadwiga. Este un nume care provine de la germanicul Ewdige, din germanicul ed, bogăție și wig, luptă. Cele care poată acest nume adoră puterea. Sunt energice, ambițioase și bune profesioniste.

Nume poloneze mai originale

Kaja. Este echivalentul numelui Carolina. Carolina este un nume de origine germanică care vine de la karl, viril, puternic. Cele care poartă acest nume sunt sensibile, sunt fiabile și fidele.

Maryla. Este echivalentul numelui Maria. Este un nume care vine din ebraică, unde mar-yam înseamnă picătură de mare. Cele care poartă acest nume sunt rezervate, discrete și calme.

Natasza. Este echivalentul numelui Natahsa, derivat de la Natalia. Vine din latinescul natalis și înseamnă naștere sau natalitate. Cele care poartă acest nume sunt foarte serioase și cerebrale. Sunt foarte atașate de prietenii lor.

Zuzanna. Este echivalentul numelui Suzana. Este un personaj biblic foarte frumos. Este un nume de origine ebraică care vine de la susan, care înseamnă crin. Cele care poartă acest nume sunt generoase, sunt perfecționiste și adoră tot ce este frumos.

Walentyn. Este echivalentul numelui Valentina. Este un nume de origine latină care vine de la valens, puternic sau curajos. Cele care poartă acest nume sunt cele mai dinamice.

Multi parinti aleg nume inspirate de alte popoare, iar numele poloneze de fete pot fi o alternativa daca esti cautarea unui nume rar. Nu trebuie sa te rezumi la a cauta doar nume americane sau nume romanesti pentru ingerasul tau.

Lasă un răspuns