Sunt in tendințe, sunt populare…sunt cele mai populare nume de băieți în 2021. Descoperă-le și alege unul daca urmează să devii părinte de băiat în 2021.

Gabriel
Originea numelui: acest prenume provine din ebraicul Gabar care semnifică ființă puternică. Gabriel este un nume care se poate traduce prin Dumnezeu este puterea mea. Din punct de vedere istoric este un prenume care se referă la arhanghelul Gabriel, menționat de mai multe ori în Biblie, cel care a fost ales să îl anunțe pe om de nașterea fiului Domnului. Este cel care anunță veștile bune.

Caracterul său: fermecător, idealist și determinat, Gabriel este o persoană dinamică și ambițioasă.

Rafael
Originea numelui: acest prenume este compus din doi termini ebraici: cuvântul Rapha care semnifică a vindeca și termenul el care înseamnă Dumnezeu. Împreună, combinate, cuvintele se traduc în felul următor: Dumnezeu vindecă. În plus, Rafael este unul din arhanghelii numiți în Biblie, alături de Mihail și Gabriel.
Caracterul său: tandru, inteligent și energic, Rafael este o persoană extrem de mândră.

Paul
Originea numelui: acest prenume își are originea în limba latină, vine de la Paulus, care înseamnă mic sau slab. Povestea spune că între anii 5 și 15 după Christos, un evreu pe nume Sf. Paul oferă o altă semnificație acestui prenume Paul. Conform acestuia, Paul este o ființă puternică.
Caracterul său: Paul este curios, curajos și aventurier, un băiat care adoră provocările și pe care putem conta în orice situație.

Liam
Originea numelui: originea numelui Liam este ebraică, semnifică poporul pentru mine. Este un prenume extrem de frecvent in Anglia, este diminutivul prenumelui irlandez William. Acesta din urmă este compus din will care semnifică voință și din hlem care înseamnă protecție.
Caracterul său: protector, neîncrezător și respectuos, Liam este o persoană cu un character puternic însă care debordează de tandrețe.

Amir
Originea numelui: prenumele Amir semnifică print în limba araba și vârful copacului în ebraică.
Caracterul său: Amir este o persoană amabilă, respectuoasă, afectuoasă și serviabilă. Este un băiat protector în care poți avea încredere.

Lucas
Originea numelui: Lucas provine din limba latină, din cuvântul lux care semnifică lumină. Aecst prenume este și o versiune modernă a prenumelui Luc. Conform legendei, băieții romani născuți în zori primeau acest nume.
Caracterul său: este diplomat, serios și inteligent care va prefera întotdeauna medierea în detrimentul conflictului.

Ti-a placut?
Articolul precedentCele mai frumoase prenume mixte

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ