Prenumele care incep cu L sunt in voga in ultima vreme. Si pe buna dreptate: prenumele in L sunt originale si simpatice totodata, sunt clasice si moderne totodata.

Lucas. Lucas este unul din prrenumele preferat al parintilor de baieti. Lucas este un prenume de origine latina si semnifica lumina. Baietii care poarta numele de Lucas sunt amabili, sociabili si diplomati si isi fac extrem de repede prieteni, fara probleme.

Leo. Multa vreme considerat drept diminutivul prenumelui Leonard sau Leonardo, prenumele Leo este azi un prenume cu drepturi depline. Este extrem de popualar in tarile scandinave dar si in Anglia. Leo este un prenume de origine latina si semnifica leu. Leo este un baietel carismatic si curios care va avea parte de o viata sociala infloritoare. Leo tine la independenta sa si nu ii este teama de faptul ca va ramane singur.

Liam este un prenume destul de rar la noi in tara insa in Australia si in tarile anglofone este extrem de popular. De origine ebraica, Liam este un prenume ce semnifica poporul meu. Liam este un veritabil lider, ii place sa isi faca propria gasca de prieteni.

Laurentiu este un prenume ce semnifica incununat cu lauri. Laurentiu este o persoana independenta, autoritara si activa, o persoana destul de contradictorie. Oscileaza de cele mai multe ori intre nevoia de autonomie si de libertate.

Lazar este un nume vechi, din ce in ce mai putin atribuit de parinti baietilor. Lazar este un prenume biblic care semnifica Elohim a ajutat.

Leontin nu este un nume popular in randul parintilor in prezent insa este un prenume destul de interesant. Acest prenume masculin provine de la numele unui animal, nimeni altul decat leul, care, in antichitate, nu era atat de apreciat ca in prezent. Anticii il percepeau drept un animal al pierzaniei chiar daca evoca forta.

Liviu este un prenume de origine latina, provine de la Livius, liveo care inseamna a invidia sau de la lividus care inseamna invidios. Cel mai cunoscut purtator al acestui prenume din istorie este Titus Livius. In zona Transilvaniei este mai raspandit decat in alte regiuni.

Lasă un răspuns