Personalitatea si psihologia unui copil sunt influentate enorm de prenumele sau. Din pacate, pacea in lume este un subiect destul de controversat. Insa acest lucru nu inseamna ca pacea nu trebuie pretuita, este o veritabila valoare care se sprijina pe dragoste, respect si toleranta. Daca esti in cautarea unui prenume pentru bebelusul tau cu o semnficatie deosebita, cauta un prenume care sa semnifice pace. Pentru a te inspira, iata cateva prenume.

Olivier. Maslinul este un arbore cu o simbolica puternica. In cultura antica greceasca, ramura de maslin era un semn de pace si de speranta. Numele asociat maslinului este poetic, ideal pentru un baiat inteligent si perseverent. Nu ai cum sa nu adori versiunea sa feminina, Olivia, care are avantajul de a fi unul din cele mai universale prenume din lume.

 

Alana este un prenume rar si original, care ne seduce prin sonoritatile sale melodioase si prin semnificatia sa. Alana este un prenume galic ce semnifica armonie, dreptate. Fetitele ce poarta numele de Alana sunt creative si pline de imaginatie.

Axel. Acest prenume ebraic vine de la cuvantul absalom ceea ce inseamna tatal pacii. Extrem de popular, Axel ocupa numarul 27 in topul celor mai populare prenume internationale. Avantajul sau? Este scurt si sonor, aliaza modernitatea cu simbolica puternica.

Irene. Este un prenume ce provine din ebraicul eirene ce inseamna pace. Un prenume mai rar in zilele noastre, in special echivalentul romanesc, Irina, insa care atrage prin originalitatea sa.

Serena. Serena este un prenume de origine latina, vine de la serenus care semnifica calm. Este un prenume popular in America, Spania si Italia. Un prenume original, plin de forta.

 

Liam. Liam este un prenume irlandez devenit extrem de popular in ultima perioada, dulce si scurt. Liam semnifica poporul meu. Un prenume perfect pentru un baiat sociabil, deschis si pasional.

Paloma este un prenume ce provine din latinescul palumba care inseamna porumbel. Este, in realitate, varianta mai moderna a prenumelui Colombina, popularitatea sa fiind din ce in ce mai crescuta incepand cu anii 2000. Paloma este o fata sociabila, reputata pentru ambitia si vointa sa. Un prenume ideal pentru o printesa.

Lasă un răspuns