Isadora, Anna, Allegra…exista prenume care ne determina sa dansam. Prin urmare, in cazul in care nu iti doresti ca bebelusul tau sa poarte un nume clasic iti recomandam sa alegi dintr-unul din prenumele de mai jos, prenume dansante.

Allegra…la fel ca Allegra Kent, pe numele sau adevarat Iris. Aceasta vedeta din cadrul New York City Ballet, nascuta in 1937 a jucat intr-o serie de filme precum Dancing for Mr B sau Adams Family. Prin urmare, daca ti-ai dori ca printesa ta sa devina o actrita sau o dansatoare alege acest nume predestinat. De origine latina, allegra inseamna vesel, bucuros. Nu este atat de utilizat ca in trecut insa asta nu inseamna ca nu este frumos.

Mikhail…la fel ca Mikhail Baryshnikov, una din cele mai importante figuri din baletul contemporan, nascut in 1948. De origine rusa, Mikhail a intrat la New York City Ballet in 1978. In plus, s-a facut remarcat datorita rolului din celebrul serial Sex and The City. Derivat din Michel, Mikhail provine din ebraicul mi-kha-El care inseamna, asemeni lui Dumnezeu. Dansatorul era supranumit Misha.

Anna…la fel ca Anna Pavlova (1881-1931), o stea in cadrul baletului rusesc, considerata una din cele mai bune dansatoare de balet classic din istorie. Ei ii datoram deliciosul desert cu acelasi nume, pavlova, inventat in onoarea sa. Derivat din Anne, Anna vine din ebraicul Hannah, care inseamna gratie, un prenume ideal pentru o dansatoare…si pentru viitoarea ta printesa.

Patrick…la fel ca Patrick Dupond, un dansator virtuos si fostul director al Operei din Paris. Copil, Patrick parea destul de turbulent. De aceea, mama sa a avut ideea de a-l inscrie la dans clasic. Prenume clasic, Patrick provine de la latinescul patricius care inseamna apartinand nobilimii romane. Patrick isi serbeaza onomastica pe data de 17 martie.

Margot…la fel ca Margot Fonteyn. Pe numele sau adevarat Margaret, aceasta vedeta de origine britanica a primit tiltlul prestigios de prima ballerina, prima ballerina assoluta si a fost partenera lui Noureev si muza sa totodata. Margot reprezinta diminutivul prenumelui Margareta si provine din grecescul margarites care inseamna perla. Cel mai potrivit prenume pentru comoara ta.

Lasă un răspuns