Daca esti in cautarea unui prenume simplu, original si elegant pentru printul tau, arunca o privire peste aceste prenume retro care, incetul cu incetul, revin in forta, sunt din nou la moda. Tot ce este vintage este mai nou in tendinte iar prenumele nu se lasa mai prejos.

Iuliu. Nu este de mirare ca un imparat a purtat acest nume, Iulius Cezar. Iuliu este caracterizat prin perseverenta si carisma. Dupa ce s-a bucurat de un succes enorm la inceputul secolului XX, prenumele Iuliu revine in forta, incepe sa fie din nou preferatul romanilor si nu numai.

 

Felix. Felix este un prenume dericat din latinescul felix care inseamna sansa si a fost in voga la sfarsitul secolului al XIX-lea. Era si vremea sa revina in forta, nu-i asa? Scurt dar elegant, Felix este un prenume adorabil ce evoca farmec, bucuria de a trai si blandete.

Oscar. Revenit in forta la inceputul anilor 2000, Oscar este un prenume adorabil, ideal pentru un mic dandy. Elegant, asociat cu o personalitate introvertita insa extrem de creativa si iubitoare, Oscar este un prenume simpatic.

Victor. Din nou in voga dupa ce in anii ’80 se bucura de un succes enorm, Victor este un prenume simplu si simpatic, insa incarcat de simbolism. Victor provine de la latinescul vincere care inseamna a invinge. Luptator si vesel, mereu cu zambetul pe fata, Victor nu are cum sa treaca neobservat.

Paul. Paul este un prenume poetic care vine din latinescul paulus care inseamna umil. Acest vechi prenume traditional a revenit din nou in forta, este extrem de apreciat datorita simplitatii sale. Evoca onestitatea, calmul si inteligenta.

Charlie. Delicios de retro, Charlie este derivat din latinescul carolus care inseamna om puternic. Un prenume ce evoca eleganta si franchete totodata.

Max. Cazut in uitare la inceputul anilor ’70, prenumele Max revine in atentie. Scurt, sonor, este adorabil si usor de purtat. Vine din latinescul maximum ce inseamna cel mai mare. Max este un prenume caruia i se asociaza, cel mai adesea, inteligenta si vointa. Cine nu si-ar dori ca bebelusul sau sa poarte un nume scurt si incarcat de simbolism totodata?

Lasă un răspuns