Esti in cautarea unui prenume melodios pentru bebelusul tau? Cum ar fi sa te inspiri din cele mai cunoscute hituri muzicale? Aziza, Denis, Layla, Ella…descopera cateva prenume de fredonat.

Angie. Cu siguranta una din cele mai cunoscute balade ale legendarei trupe Rolling Stones. Daca unii erau fermi convinsi ca melodia era adresate sotiei lui David Bowie, Angela, in realitate Angie era fiica lui Keith Richards. Este acest diminutiv pe placul tau? Din grecescul eggelos, care inseamna mesagerul, acest diminutiv anglo-saxon ti-ar putea aduce si tie un mesaj…ideea pentru prenumele printesei tale.

Ella. Da-i printesei tale un prenume de exceptie inspirandu-te din melodia cantata de France Gall drept omagiu pentru o alta cantareata, Ella Fitzgerald. Din anglo-saxonul aelf care inseamna elf, Ella este un prenume potrivit pentru o fetita dragalasa.

Denis. „Oh Denis ooh-be-do, I’m in love with you”…in 1978, prin intermediul melodiei Denis, Blondie ii facea o declaratie unui francez, Denis Quilliard, alias Jacno, un dandy al muzicii pop. Prenumele Denis vine de la grecescul dionysos, fiul lui zeului, zeul vinului.

Layla. „Layla, you got me on my knees”…asta canta in 1970 Eric Clapton. Layla este un hit planetar. Titlul melodiei Layla vine de la o poveste de origine araba, cea a lui Majnoun si Leila, o poveste de dragoste imposibila. Cantaretul a avut parte de o astfel de poveste de dragoste imposibila cu Pattie Boyd, sotia lui George Harrisson, cel mai bun prieten al sau. Prin urmare, un prenume plin de pasiune. In araba Leila inseamna frumoasa cu ochii in culoarea noptii.

Aziza. Sa salvam iubirea…un hit, anti-rasism al lui Daniel Balavoine, din 1985, un omagiu pentru femeia sa de origine evreiasca, marocana. Forma feminina a lui Aziz care inseamna pretios, iubit,  in araba, Aziza este un prenume ideal pentru o fetita.

Maria. Maria, Maria…cine nu a fredonat macar o data acest hit apartinand lui Carlos Santana din 1999? Ave Maria…ai gasit in sfarsit prenumele ideal pentru printesa ce urmeaza sa vina pe lume. Prenume international cu o multime de derivate, Mary, Marie, Marisa, acest prenume provine din ebraicul myriam care inseamna cea care creste. Un prenume raspandit la noi in tara.

Lasă un răspuns