Esti in cautarea unui prenume pentru bebelusul tau, un prenume care sa invite la calatorie ? atunci, arunca o privire peste aceste prenume de inspiratie greceasca si sigur vei gasi unul pe placul tau pentru baietelul sau fetita ta. Incarcate de istorie si de legenda, aceste prenume evoca soarele…

Anthea. In greaca, anthos semnifica floare. Derivatul sau, Anthea, este uneori asociat cu zeita primaverii. Prenumele a devenit popular in Anglia in secolul XVII, inainte de a fi adoptat de SUA si de Franta. Anthea este un nume rar la noi in tara insa deosebit de frumos.

Hermione. Popularizat de celebra saga Harry Potter, prenumele Hermione este de origine greaca si semnifica soldat in germanica. In ceea ce priveste caracterul, se spune ca fetitele ce poarta numele de Hermione sunt perfectioniste, isi doresc sa fie valorizate si nu le este teama sa lupte impotriva nedreptatii. O descriere care poate a inspirat-o pe J.K. Rowling in crearea acestui personaj popular.

Dorian. Originea prenumelui Dorian variaza. Unii spun ca este derivatul grecescului Theodorus care semnifica darul lui Dumnezeu in timp ce altii sustin ca Dorian provine de la Dorius care semnifica cel care vine de la Doride (un teritoriu mic grecesc). Un lucru este sigur, acest prenume a devenit popular datorita celebrului roman al lui Oscar Wilde, Dorian Gray.

Teofil. Acest prenume este derivat din Theophilo si este format din grecescul theos care inseamna zeu si din philein care semnifica a iubi. Teofil  poate prin urmare insemna cel care este iubit de Dumnezeu. Baietii care poarta numele de Teofil sunt curiosi si inteligenti insa au o natura rezervata.

Melina. Acest prenume simpatic este un derivat al patronimului grecesc Amelina care semnifica miere. Fetitele care poarta numele de Melina sunt curajoase si ambitioase.

Sacha. Acest prenume este un derivat al grecescului Alexandros care poate avea doua semnificatii : cel care protejeaza oamenii sau cel care ii respinge pe oameni. Sacha este original, energic, o fiinta care fascineaza prin calitatile sale numeroase, caruia nu ii este teama sa fie considerat prea excentric sau marginal.

Care din aceste prenume de origine greceasca iti place mai mult?

Lasă un răspuns