Fie originea lor evoca marea, soarele sau apa, unele prenume stralucesc sub razele mangaitoare ale soarelui. Esti in cautarea prenumelui ideal pentru bebelusul tau care urmeaza sa vina pe lume in aceasta vara? Alizee, Dylan, Elyne, Nour, Solveig, noi iti spunem totul despre originea si semnificatia celor mai frumoase prenume de vara.

Alizee este un prenume feminin si provine de la vantul care sufla dinspre est spre vest in Atlantica, alizeele. Popularitatea cantaretei cu acelasi nume poate ii va determina pe parinti sa aleaga acest nume pentru bebelusii lor. Ce zici, te tenteaza acest prenume ?

 

Nour este un prenume de origine araba si provine de la nŭr care inseamna lumina…cea a soarelui oare? Nour este unul din numeroasele nume atribuite profetului Mohamed. Superlativul sau, echivalentul Luminii Luminii este o modalitate de a-l desemna pe Allah.

Solveig este un prenume feminin si provine din germanicul sol care inseamna soare si veig care inseamna forta, putere. Solveig este un prenume ce evoca forta soarelui chiar daca, timp de mai multa vreme, era folosit strict pe teritoriul Norvegiei.

Dylan este un prenume masculin extrem de prezent in mitologia galeza unde desemneaza fiul valurilor. Mama acestui zeu a nascut sarind peste o bagheta magica iar Dylan a cazut in apa raului inainte de a ajunge in ocean.

Elyne este un prenume grecesc, un derivat al grecescului hélê care inseamna stralucire, stralucirea soarelui. Iata un prenume care evoca sosirea verii.

Bilal este un prenume masculin ce provine din arabul bilal care inseamna bautura racoritoare. In Coran, paradisul este descris drept o gradina plina de rauri si de bazine cu apa. Apa reprezinta gratia divina. Bilal este, in egala masura, primul african convertit la islam.

Ondine este un prenume masculin ce vine din latinescul unda care inseamna flota. In religia germanica, ondine este un fel de sirena care cauta sa atraga cavalerii frumosi, gata sa riste totul doar sa o insoteasca. Ondine este, in egala masura, un personaj cunoscut din Pokemon.

Neree este un prenume masculin, unul din zeii marii in mitologia greaca. Este tatal Nereidelor, nimfe care simbolizeaza miscarea marii. In Roma, o bazilica a fost ridicata in onoarea Sf. Neree.

Lasă un răspuns