Știi deja că fetița care urmează să se nască va fi o femeie excepțională. Orice mamă își dorește ca fiica sa să devină o femeie independentă, curajoasă și angajată. Iată câteva prenume feministe ideale pentru viitoarea ta prințesă.


Angela, de la Angela Davis. Imposibil să vorbești despre feminism fără să evocăm numele lui Angela Davis, militantă pentru drepturile omului, a femeilor în special, alături de Martin Luther King și Malcolm X. După ce a fost condamnată la moarte în USA, din cauză că a contribuit la tentativa de evadare a trei prizonieri, a petrecut 22 de luni în închisoare, fiind în cele din urmă achitată. La o vârstă onorabilă, continuă să lupte împotriva rasismului și opresiunii.


Lena, de la Lena Dunham. Creatoarea superbei reviste Girls, Lena Dunham este cunoscută și recunoscută pentru opiniile sale oneste, adevărate și fără filtru. Nu ezită nici să se expună, să posteze poze cu ea însăși nud și să vorbească despre complexe pentru a le face pe tinere să vorbească fără probleme.


Rosa, de la Rosa Parks. Rosa Parks rămâne în imaginarul colectiv, cunoscută sub numele de femeia care s-a așezat, cea care a refuzat să își cedeze locul într-un autobuz unui bărbat alb, în plină segregare rasială în USA. Însă, pe lângă lupta neobosită împotriva rasismului, Rosa Parks a condus în egală măsură o campanie împtriva agresiunilor sexuale asupra femeilor de culoare.


Ruth, de la Ruth Bader Ginsgurb. Pe lângă faptul că Ruth Ginsburg este o figură cunoscută în domeniul dreptului american, este o veritabilă icoană a feminismului, o femeie care a luptat împotriva discriminărilor sexuale și pentru o veritabilă egalitate între bărbați și femei.


Virginia, de la Virginia Wolf. Figură marcantă a literaturii britanice a secolului XX, Virginia Wolf nu ezita să evoce feminismul și bisexualitatea în romanele sale, în încercarea de a elibera cuvântul feminin.


Elisabeth, de la Elisabeth Batinder. Filozoafă feministă, Elizabeth Batinder este cunoscută pentru luările sale de poziție și operele sale umaniste. A militat pentru egalitatea femeilor în toate aspectele societății și a încercat să alerteze autoritățile cu privire la soarta femeilor emigrante.

Lasă un răspuns