Opera lui Shakespeare este plina de povesti poetice, tragice si amuzante cateodata. Daca munca dramaturgului este o sursa de inspiratie inepuizabila pentru cinema sau pentru literatura, de ce sa nu iti indrepti atentia spre cele mai cunoscute personaje ale sale pentru a gasi un prenume pentru bebelusul tau?

Ofelia – Hamlet. Prenume de origine greaca, Ofelia inseamna ajutor sau remediu. Numele de Ofelia a fost extrem de popularizat de opera lui Shakespeare. In pragul nebuniei din cauza mortii tatalui sau si gasita in cele din urma inecata intr-un rau, Ofelia este una din cele mai mari eroine tragice din opera dramaturgului.

Emilia – Othello. Chiar daca Desdemona este in primul plan in Othello, Emilia, femeia manipulata de Iago, are un rol determinant in aceasta drama. Emilia provine din latinescul aemulus si inseamna rival/a.

Julieta – Romeo si Julieta. Cu siguranta cel mai cunoscut si mai iubit personaj din opera lui Shakespeare. Tanara adolescenta prinsa la mijloc intre dragostea pentru Romeo si afectiunea pentru varul sau Tybalt, Julieta ajunge sa se sinucida. Este un prenume latin si a aparut inca din Antichitate. Datorita operei lui Shakespeare a reusit sa devina renumit.

Beatrice – Mult zgomot pentru nimic. Acest prenume latin semnifica literalmente cea care aduce fericire. Stia Shakespeare ce stia deoarece Beatrice avea sa devina eroina principala a piesei Mult zgomot pentru nimic, piesa in care tragicul si moartea nu isi au locul.

Rosaline – Romeo si Julieta. Rosaline a avut un rol cheie in aceasta piesa. Tanara fata inaccesibila, Rosaline este contrariu Julietei. Prezentata drept casta si pasiva in timp ce Julieta ia decizii sub impulsul momentului si se lasa prada dragostei la prima vedere. De notat ca Rosaline mai apare si in alte piese ale lui Shakespeare, doua la numar, sub numele de Rosalinda. Acest prenume semnifica tandru, bland.

Sebastian – Noaptea Regilor. Spre deosebire de Mult zgomot pentru nimic, Noaptea Regilor este o comedie romantica. Sebastian este geamanul lui Viola, un gentleman care viseaza sa cucerasca numele Oliviei, indragostita de Cesario….care nu este nimeni altul decat Viola deghizata in barbat. Sebastian vine de la grecescul Sebastianus si semnifica venerat, adulat.

Lasă un răspuns