Rosa sau Margareta nu sunt singurele prenume inspirate din flori. Natura ne-a mai oferit si alte prenume frumoase precum Dalia, Nao, Elodia, Anemona sau Narcisa. Descopera in cele ce urmeaza cateva prenume inflorite, ideale pentru o printesa nascuta primavara.

Rosa, la fel ca Margareta este un prenume destul de frecvent. Simbol al dragostei si al frumusetii, Rosa este ideala pentru viitorul tau boboc de trandafir.

Dalia. Aceasta floare frumoasa cunoscuta sub numele de dalie i-a datoram botanistului suedez Anders Dahl. Dalia este o floare originara din regiunile calde din Mexic. Fetitele care poarta numele de Dalia sunt ideale pentru a fi lideri, au o personalitate puternica. Dalia este o optimista.

Nao. Iata si un prenume de baiat printre numeroasele prenume inflorite pentru fetite. In japoneza, Nao inseamna onestitate.

Margareta provine din cuvantul persan margiritis care inseamna perla. Este cu siguranta unul din cele mai cunoscute si mai purtate nume de flori. Un prenume de caracter purtat de numeroase regine dar si de o sfanta care a reusit sa ucida un dragon.

Elodia inseamna floare de camp in greaca sau floare fragila. Sf. Elodia a fost decapitate in Cordoba in secolul IX.

Narcisa este un alt prenume inflorit popular la noi in tara, poate mai popular decat Margareta. Provine din grecescul narke care semnifica somn, iata un prenume frumos care evoca frumusetea, ne duce cu gandul la Narcis care s-a inecat contemplandu-se in apa unui rau. In locul in care a fost gasit cadavrul sau au crescut flori albe.

Anemona este o floare care se deschide sub efectul vantului.

Iris. Curcubeu, iata semnificatia prenumelu Iris in greaca. Un nume de floare dar si al mesagerului zeilor din mitologia greaca care avea drept obicei sa comunice cu zeii prin intermediul unei esarfe in culorile curcubeului.

Yasmina sau Jasmin, in fuctie de preferinte vine de la frumoasa floare de iasomie cu un miros imbatator.

Florica, Floare semnifica gratie si este prenumele zeitei vegetatiei in mitologia romana.

Violeta ne duce cu gandul la senzualitate si blandete. In Antichitate, Violeta era un prenume frecvent.

Camelia este o floare rara si scumpa, era simbolul reusitei in secolul XIX. Un nume care ii va purta noroc printesei tale.

Lasă un răspuns