Esti pasionat de istorie? Sau iti doresti ca fiul sau fiica ta sa poarte un nume grandios, cunoscut in istorie? Te poti inspira din selectia noastra de prenume istorice, extrem de cunoscute de toti insa destul de rar folosite de parinti.

Cezar. Fara indoiala, aventurile lui Asterix si Obelix au relansat moda numelui de Cezar. Cezar este un nume cu adanci rezonante in istoria romana. Numele de Cezar provine de la latinescul caesaries care inseamna par. Iulius Cezar si fiul sau adoptat, Iulius Cezar Octavianus cunoscut ca si Augustus au fost ambii imparati ai Imperiului Roman, Cezar fiind folosit ca si titlu pentru regii care i-au succesat la tron. Baietii care poarta numele de Cezar vor avea parte de succes in absolut tot ce fac.

Cleopatra. Cleopatra este un nume ce are la origine un num grecesc, Kleopatra care semnifica gloria tatalui. Cea mai cunoscuta purtatoare a acestui prenume este fara indoiala, Cleopatra VII, regina Egiptului, iubita lui Cezar dar si a lui Marc Antonius. Dupa ce a fost infranta de imparatul Augustus, Cleopatra isi pune capat zilelor.

Marc-Antoniu este prenumele mostenitorului politic al lui Iulius Cezar, prenume ce a cunoscut un succes efemer intre anii 1980-1990, odata cu tendinta prenumelor duble.

Octavian. Numele de Octavian este de origine latina si semnifica al optulea. Numerosi sunt imparatii Romei care au purtat numele de Octavianus.

Messalina. Messalina a fost sotia imparatului roman Claudius si mama lui Britannicus. Messalina s-a facut cunoscuta datorita ambitiei sale nemasurate si cruzimii sale fara margini, a fost considerata o nimfomana cu un comportament scandalos. In popor, o femeie era numita messalina in momentul se culca cu unul sau mai multi barbati pentru a accede la putere sau la averea sa.

Attila. Attila este un nume greu de purtat, stim asta din vechile manuale de istorie care ii faceau un portret terifiant al acestui barbar rege al hunilor: pe unde trece calul lui Attila, iarba nu mai creste.

Alienor. Ducesa Alienor d’Aquitaine este una din cele mai cunoscute personalitati din Evul Mediu. Regina Frantei, dupa care a Angliei, Alienor s-a bucurat in Aquitaine de o curte fastuoasa.

Lasă un răspuns