Ești în căutarea unui prenume badass pentru a-l oferi viitoarei tale fetițe? Inspiră-te de la aceste prenume provenite din întreaga lume.

Amelia
Semnificație: muncitoare
Ne inspirăm de la: Amelia Earhart
Cine este? Amelia Earhart era un celebru pilot american. În 1932, este prima femeie care traversează Atlanticul și, trei ani mai târziu, intră în istorie devenind prima aviatoare care zboară de una singură deasupra Pacificului.

Rosie
Semnificație: trandafir
Ne inspirăm de la: Rosie the Riveter
Cine este? Este prototipul unei feministe care își arată bicepșii, pe cap cu o bandană cu buline pe un afiș cu mesajul We Can Do It. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Rosie the Riveter simboliza cele șase milioane de femei care lucrau în timp ce bărbații erau trimiși la armată.

Ada
Semnificație: nobilă
Ne inspirăm de la: Ada Lovelace
Cine este? Ada Lovelace s-a născut în 1815 sub numele de Augusta Ada Byron King, contesă de Lovelace. Fiica celebrului poet britanic, Lord Byron, Ada este ea însăși marcată de istorie, ca matematiciană și este una din pionierii în științele informaticii.

Gloria
Semnificație: glorie
Ne inspirăm de la: Gloria Steinem
Cine este? Gloria Marie Steinem este o feministă, jurnalistă și militantă americană. Alături de actrița Jane Fonda și Robin Morgan, Gloria a întemeiat Women’s Choice Media Center în 2005, o organizație care se străduiește să le ofere femeilor mai multă vizibilitate și putere în peisajul mediatic.

Valentina
Semnificație: viguroasă
Ne inspirăm de la: Valentina Teresjkova
Cine este? Valentina Vladimirovna Tereskjova a călătorit la bordul lui Vostok 6 ca și astronaut rus în anul 1963 devenind astfel prima femeie ajunsă în spațiu. Timp de 19 ani, a rămas singura femeie care a reușit să ajungă în spațiu.

Eva
Semnificație: viață
Ne inspirăm de la: Eva Peron
Cine este? Eva Maria Duarte de Peron era mult mai mult decât soția cu numărul doi al președintelui argentinian Juan Peron. Ca primă doamnă, a înființat Fundația Eva Peron, o organizație caritativă care vine în ajutorul argentinienilor fără posibilități materiale dar și Partidul Peronist Feminin, prima mișcare politică feminină din Argentina.

Lasă un răspuns