Esti in cautarea unui prenume inventiv pentru bebelusul tau? Pentru a-i conferi aerul unui mic geniu, inspira-te de la marii inventatori care au marcat Istoria. Descopera cele mai cunoscute prenume inspirate de la inventatori.

Alexandru/Alexander. Nascut in Scotia, Alexander Graham Bell este cel care a inventat telefonul in 1876. Alexadru este un prenume de origine greaca si semnifica cel care protejeaza, cel care apara. Cei care poarta numele de Alexandru se disting printr-o personalitate joviala si sunt extrem de afectuosi. Sociabil si carismatic, lui Alexandru ii place sa lege prietenii si se inspira cu usurinta din simpatia celorlalti.

Charles. Inventator american, Charles Francis Jenkins a fost un pionier in domeniile televiziunii si filmului. Prenumele de Charles provine din germanicul karl care semnifica viril sau forta. Sociabil si extrovertit, Charles adora sa comunice cu persoanele din jur. Dotat cu abilitatea comunicarii, Charles se distinge prin elocventa sa si prin arta de a manui cuvintele. Charles este un baiatel curios.

Mary. Nascuta Caresse Crosby, Mary Phelps Jacobs si-a adus contributia, in 1931, la inventarea primului sutien. Mary este varianta englezeasca a prenumelui romanesc Maria si provine de la armenianul Miryam care semnifica drag, pretios. In spatele prenumelui Mary/Maria se ascunde o persoana discreta si rezervata. Extrem de atasata de familie, Mary se arata extrem de atenta si afectuoasa cu persoanele care ii sunt dragi.

Ruth. Revolutionand industria jucariilor in 1959, Ruth Handler a creat celebra papusa Barbie. De origine ebraica prenumele Ruth semnifica prieten, insotitor. Afisand o latura ingenua, cea care poarta numele de Ruth seduce prin blandetea si eleganta sa. Feminina, ii place sa aiba grija de imaginea sa si se straduieste sa se imbrace cu gust.

Isaac. Figura emblematica in stiinta, Isaac Newton este cunoscut pentru faptul ca a fondat mecanismul clasic si pentru teoria gravitatiei universale. Este in egala masura inventatorul telescopului cu reflexie. De origine ebraica, prenumele Isaac semnifica ras. Natura meditativa si serioasa, baietii care poarta numele de Isaac stiu sa isi asume responsabilitatile, se gandesc foarte bine inainte de a se lansa intr-un proiect. Sigur pe el, Isaac stie ce vrea si face tot posibilul sa obtina acel ceva.

Lasă un răspuns