Cu totii ne amintim de basmele care ne-au marcat copilaria. Dar daca ai folosi aceste basme pentru a gasi prenumele ideal pentru bebelusul tau? Iata o selectie a celor mai frumoase nume inspirate din basme.

Merlin. Merlin este unul din principalele personaje ale legendei arthuriene. Dotat cu puteri magice, Merlin este un personaj cunoscut si dintr-un film animat cunoscut sub numele de The Sword in the Stone.

Alice este unul din cele mai populare prenume de fete. Eroina din Alice in Tara Minunilor a marcat copilaria unui numar mare de fetite cu siguranta. Ce parere aveti mamicilor de acest prenume?

Jasmine. Acest prenume oriental a devenit din ce in ce mai popular odata cu lansarea  la cinema, in 1992, a filmului Alladin. Jasmine este un prenume perfect pentru o fetita delicata, atenta si creativa.

Peter. Celebrul Peter Pan care refuza sa creasca si se distra de-a lungul intregii zile intr-o tara imaginara nu mai are nevoie de prezentare.

Melusine. Melusine este numele unei zane din basmele cavaleresti medievale. Melusine inseamna minune sau zgomotul marii. Melusine este o tanara care stie da dea dovada de intelepciune si de diplomatie. Melusine nu este un prenume cunoscut insa trebuie sa recunoastem ca este deosebit de frumos.

Charlie. Charlie este un prenume inspirat din Charlie and the Chocolate Factory, un roman pentru copii care relateaza aventurile tanarului Charlie Bucket in ciocolateria excentricului Willy Wonka.  Tim Buron a stiut cum sa redea un nou suflu acestei povesti adaptand-o pe marele ecrane in 2005.

 

Wendy este un prenume ce provine din literatura engleza. Wendy este eroina din povestea lui James Berrie, Peter Pan. Eleganta si altruista, Wendy este o tanara responsabila.

Anastasia este un film de animatie din 1997 care spune povestea imparatesei Rusiei, Maria si a fiicei sale Anastasia care vor reusi sa scape de moarte in timpul revolutiei rusesti. Anastasia este un prenume destul de popular la noi in tara.

Fiona este eroina din Shreck, un basm contemporan adaptat pe marele ecran in 2001. Fiona este o fiinta secretoasa si visatpare, curioasa de lumea care o inconjoara, dornica sa o exploreze.

Lasă un răspuns