Mitologia greaca este o sursa inepuizabila de inspiratie pentru viitorii parinti. Ariadna, Calliope, Hermione…numele grecesti sunt in tendinte si in aceasta perioada, nume cu sute de ani de istorie si mitologie. Din fericire pentru parinti, Grecia nu duce lipsa de inspiratie.

Themis, cea visatoare. Themis este zeita dreptatii, fiica lui Uranus si Gaia. Cu alte cuvinte, a cerului si pamantului. Themis este intuitiva si visatoare, ia intotdeauna cele mai bune decizii si reuseste cel mai adesea sa aplaneze conflictele, tensiunile datorita abilitatilor sale de comunicare.

Ariadna, cea entuziasta. Ariadna este cea care i-a oferit un fir magic iubitului sau, Tezeu. Astfel, Tezeu nu s-a pierdut prin labirint si a reusit sa il infrunte cu succes pe Minotaur. Insa, Tezeu a parasit-o pe frumoasa sa Ariadna care s-a aruncat in mare. Ariadna este o persoana entuziasta care nu ezista sa gandeasca problema inainte de a lua o decizie. In plus, Ariadna se adapetaza fara probleme oricarei situatii.

Adonis, cel ambitios. Adonis era un zeu de o frumusete impresionanta. A reusit sa o seduca pe Afrodita prin frumusetea sa. Din pacate, iubirea dintre cei doi a starnit invidia celorlati zei iar Adonis si-a gasit sfarsitul in cadrul unei partide de vanatoare. Adonis este o persoana cu un temperament puternic, incapatanata chiar. Puternic, Adonis da dovada de ambitie nemasurata, reuseste sa realizeze fara probleme tot ce isi propune.

Atena, cea fiabila. Atena este zeita Intelepciunii, Stiintelor si Artelor. Este o persoana demna de incredere, fiabila si echitabila.

Calliope, cea rezonabila. Calliope este fiica lui Zeus si a lui Mnemosyne, zeita memoriei. A fost considerata muza poeziei. Calliope este o persoana dinamica, rezonabila si independenta.

Daphne, cea logica. Apollon a cazut sub farmecele lui Daphne, fiica zeului fluviului. Pentru a scapa de avansurile acestuia, Daphne s-a transformat in laur, cunoscut si sub numele de dafin. Daphne este o persoana comunicativa, entuziasta, practica, ambitioasa sa reuseasca tot ce isi propune in viata.

Cassandra, cea optimista. Frumoasa Cassandra era o profeta, o femeie care a respins avansurile lui Appolon. Pentru a o pedepsi, acesta din urma a condamnat-o ca profetiile sale sa nu fie niciodata luate in serios. Cassandra este o persoana optimista, pragmatica si creativa, cu excelente abilitati de comunicare.

Lasă un răspuns