In materie de prenume, totul este permis, ma rog, aproape totul. Trebuie sa recunoastem ca parintii nu duc lipsa de originalitate in momentul cand vine vorba de alegerea prenumelui pentru bebelusul lor. Iata o lista a prenumelor interzise in lume.

Ikea. Niste parinti suedezi au tinut mortis ca fiica lor sa poarte numele de Ikea. Initial, acest prenume a fost acceptat insa mai apoi insa starea civila a fost sesizata si le-a interzis sa foloseasca acest nume de marca pentru fiica lor.

 

Nutella. Iata un prenume gurmand care nu a fost pe gustul ofiterilor de la starea civila din Franta. Insa, in ciuda refuzului de care s-au lovit, parintii au fost originali si si-au numit fiica in cele din urma…Ella.

Babord si Tribord. Iata numele pe care un cuplu de marinari  si l-au dorit pentru gemenii lor. Insa, parintii au fost nevoiti sa schimbe directia si sa navigheze spre prenume mai clasice.

Lucifer. Chiar daca noi nu ne-am putea imagina ca un parinte si-ar dori un astfel de nume pentru copilul sau, doi parinti neo-zeelandezi au optat pentru acest prenume. Insa acest prenume nu a fost desigur pe placul autoritatilor, parintii fiind nevoiti sa gaseasca un alt nume.

Mini-Cooper. In Perpignan, niste parinti au vrut sa dea copilului lor numele de Mini-Cooper, asemeni cunoscutei masini. S-au lovit desigur de un refuz din partea autoritatilor.

Rambo. In Mexic, niste parinti mai atipici si-au dorit numele de Rambo pentru fiul lor nou-nascut. Este adevarat ca Rambo nu este un nume usor de purtat. Trebuie sa stiti ca in aceasta tara sunt interzise si nume precum Harry Potter sau James Bond.

Mona Lisa. Sufletele de artisti din Portugalia trebuie sa se abtina sa aleaga un astfel de nume pentru fetita lor. Cu toate acestea, acest prenume este intalnit in alte tari…

Superman, un prenume care ii face sa viseze pe multi copii, nu a fost deloc pe gustul autoritatilor din Noua-Zeelanda dar si din alte tari ale lumii.

Rolls Royce este un prenume interzis in Tarile de Jos. Parintii acestei masini de lux au fost refuzati cand au vrut sa dea acest nume copilului lor.

Lasă un răspuns