De data aceasta, va propunem o calatorie virtuala tocmai in Italia in cautarea unor prenume insorite. Matteo, Chiara, Giulia…pentru unii prenumele italiene sunt fermecatoare, ideale pentru bebelusii lor. Ce nume vei alege pentru viitoarea ta raza de soare? Inspira-te din prenumele italiene si vei scapa de bataile de cap.

Alessandro. Varianta italiana a romanescului Alexandru, Alessandro provine din grecescul alexein si andros care semnifica razboinicul care protejeaza.

Sofia. Sofia este un nume care se bucura de succes in ultima perioada. Din grecescul sophia, care inseamna intelepciune, Sofia este un prenume de origine italiana popular si la noi in tara.

Giulia. Farmecul acestui prenume, ideal pentru printesa ta, nu lasa pe nimeni indiferent. Fetitele care poarta numele de Giulia sunt firi independente, curajoase si curioase totodata.

Angelo este un prenume de origine italiana ideal pentru ingerasul tau. Din grecescul agellos care semnifica mesager, Angelo este un prenume simpatic.

Pia este un prenume extrem de raspandit in Italia, mai putin la noi in tara. In italiana Pia inseamna pioasa.

Enzo este un prenume italian « inventat » de catre regele german Frederic al II-lea, indragostit de aceasta tara fermecatoare in timpul unei calatorii. Derivat al prenumelui Henri, Enzo este in topul 20 al celor mai populare prenume italiene.

Claudia este un prenume cu sonoritate, existent si la noi. Vine din latinescul Claudius, numele unei ilustre familii romane.

Gina este un prenume tipic italian si provine din ebraicul gan care inseamna gradina sau din latinescul regina care inseamna regina dupa cum ai banuit.

Mateo este un prenume de origine italiana provenit din ebraicul mattahiah, darul lui Dumnezeu. Matteo este versiunea italiana a lui Matei.

Carla este un prenume popular la noi in tara. A inceput sa fie din ce in ce mai folosit incepand cu anul 2000 si continua de atunci sa ii seduca pe parinti.

Luna este un prenume mai putin obisnuit la noi in tara insa, in Italia, este extrem de popular inca din anul 2009. Un prenume inspirant pentru minunea ta, nu-i asa?

Chiara vine din latinescul clarus care inseamna alb, un prenume ideal pentru o printesa.

Lasă un răspuns