Iti place sa citesti? Urmeaza sa ai un baietel? Atunci iata cateva prenume inspirate din eroii celor mai cunoscute opere literare din ultimele trei secole.

Augustin este numele eroului principal al operei Le Grand Meaulnes apartinand scriitorului Alain Fournier. Povestea unui adolescent indragostit de tanara frumoasa, vazuta pentru prima data la o petrecere de logodna la care nu era invitat.

Cezar. Nu, nu este vorba despre mare Iulius Cezar ci despre César Birotteau. Iubitorii operei lui Balzac stiu cu siguranta despre cine este vorba. Acest personaj se afla la limita saraciei insa lupta cu toate fortele pana la capat pentru a reusi in viata. Povestea sa ofera una din cele mai marcante ilustratii ale pesimismului lui Balzac.

David. Erou al romanului lui Dickes, David Copperfield, tanarul David are parte de o copilarie asemanatoare romancierului care a inscris in acest roman numeroase elemente de autobiografie. Insa, scopul principal al lu Dickens este ca toata lumea sa se recuoasca in acest copil, mai apoi in tanarul romantic prins la mijloc intre dificultati financiare, dificultati personale si meandrele primei iubiri.

Dorian. In romanul lui Oscar Wilde, Portretul lui Dorian Gray, tanarul Dorian este de o frumusete incomparabila insa corupt, dotat cu un suflet negru, in contradictie cu frumusetea sa exterioara. Dorian a castigat privilegiul de a fi vesnic tanar insa sfarseste prin a-si pune capat zilelor.

Edmund este un prenume din opera lui Dante. Edmund va ajunge sa se razbune pe cei care l-au trimis dupa gratii in mod nedrept. Implacabil in planul sau de razbunare insa generos cu ceilalti, Edmund stie sa se faca placut.

Jocelyn este eroul lui Lamartine, incarand spiritul de sacrificiu. Jocelyn intra la seminariu pentru a lasa surorii patrimoniul familial si a-i permite sa se casatoreasca. Indragostit de o tanara fata pe care a protejat-o in clandestinitate, accepta sa fie numit preot de episcopul sau.

Kim este eroul unui roman apartinand lui Kipling. Baiat din Lahore, India, discipolul unui tibetan, Kim este un baietel ambitios caruia simtul responsabilitatii nu ii este strain. Timp de mai multi ani, Kim a colaborat cu serviciile secrete britanice.

 

Lasă un răspuns