Ignas, Carolina, Tomas…descopera originea acestor prenume lituaniene, caracteristicile asociate acestora si etimologia lor. Iata cele mai frumoase prenume lituaniene pentru baieti si fete.

Ignas este forma lituaniana a prenumelui Ignace sau Ignacio care vine din latinescul foc. Baietii care poarta acest prenume sunt entuziasti, comunicativi si dotati cu un spirit practic.

Karolina este echivalentul prenumelui romanesc Carolina. Karolina este un prenume ce provine din limba germana si semnifica forta. Fetitele ce poarta acest prenume sunt curajoase, curioase si dinamice.

Lukas este un prenume care vine din latinescul lux, adica lumina, derivat al unor altor prenume precum Luc sau Lukas. Lucas este un baietel vesel, bland si tandru.

Elina este un prenume ce semnifica divina in ebraica. Elina este forma scandinava a unui prenume mai cunoscut, Elena. Elina este o persoana determinata, originale si indraznete.

Joris / Yoris este echivalentul lituanian al prenumelui George. Vine din grecescul Georgios, cel care vegheaza.

Gabriele este echivalentul lituanian al prenumelui romanesc Gabriela care semnifica forta lui Dumnezeu in ebraica. Vitalitate, simpatie si spirit strategic, acestea sunt principalele trasaturi de caracter ale lui Gabriele.

Tomas este un prenume ce vine din armeanul toma care inseamna geaman. In ceea ce priveste caracterul, Tomas este o fiinta puternica, crede in ceva sau nu crede deloc, ii place ceva sau nu ii place deloc. Pentru Tomas nu exista cuvantul compromis.

Audra (pronuntat Ahodra) este un prenume lituanian care semnifica furtuna. Este o varianta a prenumelui Audrey. Audra are o personalitate puternica si poseda o autoritate naturala.

Danius este echivalentul prenumelui romanesc Daniel care semnifica Dumnezeu este judecatorul meu. Danius este o persoana care se integreaza rapid, sociabila si altruista.

Saule este zeita baltica a soarelui. Este vorba de forma lituaniana a prenumelui masculin Saul care semnifica cerut de Dumnezeu. Saule este un strateg priceput si ii place sa conduca, sa se afle intr-o pozitie de conducere.

Elze este echivalentul lituanian al prenumelui feminin Elsa care semnifica Dumnezeu este juramantul meu in ebraica. Elze este o persoana independenta, dinamica si indrazneata.

Jonas provine din erbraicul yonah care se traduce prin porumbel. Este echivalentul lui Ioan in lituaniana. Perspicacitatea se numara printre principalele atuuri ale lui Jonas.

Lasă un răspuns