Unele prenume pot fi purtate foarte bine atat de fetite cat si de baieti. Cu alte cuvinte, sunt prenume mixte. Alexis, Eden, Morgan, Lou, iata o selectie a celor mai cunoscute prenume mixte.

Morgan. Morgan este un prenume ce provine dintr-un cuvant celt, mawr care inseamna mare si can care inseamna stralucitor. O alta semnificatie a prenumelui Morgan este cel nascut din mare. Morgan este un prenume mixt, ideal atat pentru fete cat si pentru baieti. Morgan era sora regelui Arthur. Morgan a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscut la inceputul anilor 1970, in ciuda faptului ca unii prefera sa il poarte cu un e la final.

Lou. Diminutiv al lui Louise sau Louis, prenumele Lou vine de la un cuvant din germana veche hlod care inseamna ilustru si wig care inseama luptator. In tarile anglo-saxone, Lou este un diminutiv al prenumelui Lewis.

Eden. Placere si deliciu, iata ce inseamna eden in ebraica. Acest prenume ne duce cu gandul la Geneza, la gradina din care au fost alungati Adam si Eva. In tarile anglofone prenumele de Eden s-a dezvoltat sub forma mixta. Eden era numele unuia din fiii mai mici ai lui Moise.

Alexis. Din grecescul alexein care inseamna a proteja, Alexis este un derivat al lui Alexandru, insa acest prenume si-a capatat rapid autonomia. In SUA si in tarile anglopfone Alexis este un prenume mixt. In Franta, Alexis este un prenume eclusiv masculin. La noi in tara atat fetele, cat si baietii pot purta un astfel de nume. In secolul XI, legenda unui tanar si bogat roman, plecat spre Orient, in cautarea lui Dumnezeu s-a bucurat de un succes imens.

Sacha. Din grecesul alexein care inseamna a proteja, a apara si andros, care inseamna barbat viril, curajos, Sacha este un alt prenume mixt. Sacha este diminutivul slav al lui Alexandre.

Charlie. Din germanicul kart care inseamna viril, Charlie este forma Americana a prenumelui Charles. In ciuda etimologiei sale, care semnifica viril, Charlie este un prenume ce poate fi purtat si de fete. Numerosi sunt sfintii care au purtat acest nume. Derivatul prenumelui Charlie este Charly.

Lasă un răspuns