Florile evoca sosirea primaverii, revenirea naturii la viata si sosirea caldurii estivale. Florile respira bucuria de a trai. Descopera prenume ideale pentru o fetita frumoasa ca o floare.

Violeta. Violeta vine din latinescul viola care semnifcica violeta. Violeta este un prenume ce provine de la floarea de primavara cu acelasi nume care infrumuseteaza padurile, gradinile si ghivecele. Inca din Evul Mediu aceasta floare a fost predestinata sa devina un prenume de fetita. Emblema modestiei in mod traditional, Violeta este un prenume destul de rar in zilele noastre in ciuda faptului ca este extrem de frumos.

Margareta. De la cuvantul persan margiritis la latinescul margarita, Margareta este o perla, nu o floare. Margereta este o floare sublima, compusa din 20-30 de petale albe. Chiar daca este un prenume puternic, cu rezonanta, Margareta nu este atat de curent in zilele noastre.

Iris. Iris este un prenume ce provine din grecescul iris si semnifica curcubeu. Floarea de iris a fost emblema regalitatii franceze. In Grecia Antica floarea de iris era mesagerul zeilor, trimitand mesajele sub forma unui curcubeu.

Rosa. Rosa este un prenume ce vine din latinescul rosa, floare. Trandafirul rosu este un simbol al pasiunii. Rosa este un nume larg raspandit la toata popoarele europene. Rosa este un prenume romantic, inspirat din cea mai delicata si iubita floare, trandafirul.

Iasmina. Numele de Iasmina provine din termenul persan yasimin care inseamna iasomie. Floarea de iasomie apartine unui arbust care a dezvoltat numai putin de 200 de specii. Iasomia este simbolul iubirii.

Hortensia vine din latinescul hortus care inseamna gradina. Hortensia este o floare care infloreste din iunie pana in septembrie.

Amaryliss. Amaryliss vine din grecescul amaryssein care inseamna a straluci. Amaryliss este o floare de origine braziliana, adesea cunoscuta drept floarea de Craciun. Amaryliss este o floare delicate si parfumata.

Anemona. Anemona este un prenume ce provine din grecescul anemos, vantul. Anemona este o floare salbatica care creste primavara in apropiere de paduri. Anemone este o persoana determinata si incapatanata, o personalitate puternica, salbatica chiar care nu se lasa induplecata cu una cu doua.

Lasă un răspuns