Cauti cel mai frumos si cel mai potrivit nume pentru bebelusul tau? Te afli in cel mai potrivit loc. Odata cu sosirea primaverii si reintoarcerea naturii la viata inspira-te din prenumele primavaratice. Iata cateva din ele.

Ava. Ava este un prenume excelent pentru printesa ta. Un prenume primavaratec ce vine din latinescul avis, pasarea. Ava este un prenume destul de des intalnit in tarile francofone. Micuta Ava este blanda, stie sa isi farmece anturajul cu un singur zambet si ascunde o vointa de fier.

Iris. Din grecescul iris, acest prenume semnifica curcubeu insa in Japonia este asociat cu florile de primavara. In Tara Soarelui Rasare, Iris este cea care purifica si protejeaza.

Melina este un prenume ce vine din grecescul meli, miere. Melina are un caracter puternic, nu se lasa abatuta de gandurile negative, priveste mereu partea plina a paharului. Calma si serena, Melina isi atinge obiectivele in cel mai scurt timp, este extrem de ambitioasa.

Virgil. Lasa-te sedus de acest prenume antic…si poetic totodata.din latinescul virga, Virgil este un prenume ce semnifica ramura verde si subtire, creanga tanara, nuia.

Elaia este un prenume ce semnifica privighetoare, o pasare ce evoca sosirea primaverii.

Anemona este numele unei flori salbatice care de obicei creste primavara. Anemona vine din grecesul anemone, ceea ce semnifica floare ce se deschide sub efectul vantului.

April este un prenume frumos ce provine din latinescul asperire, adica debutul primaverii. April este versiunea englezeasca a lunii aprilie.

Pascal. Un nume care ne duce cu gandul la sfintele sarbatori pascale. Acest prenume provine de la un cuvant ebraic, pesakh, ceea ce inseamna trecere. Pastele evreiesc comemoreaza trecerea poporului evreiesc din captivitate spre desertul din Egipt. La crestini, pascal inseamna sarbatorile de Paste.

Elouan este un prenume format din cuvintele eu care inseamna buna si lou care inseamna lumina, cu alte cuvinte, face referire la lumina soarelui care este din ce in ce mai prezenta odata cu sosirea primaverii.

Maia este numele zeitei primaverii la celti de une si numele lunii Mai. Un nume ideal pentru printesa care urmeaza sa vina pe lume, nu-i asa?

Lasă un răspuns