Prenumele turcești pentru băieți sunt absolut superbe. Cu sonoritatea lor orientală și semnificația poetică, sunt pline de farmec.

Aslan. Acest prenume provine din cuvântul turcesc arslan care înseamnă leu și bărbat curajos. Este un prenume frecvent în Turcia dar și în Rusia sau Georgia. Este numele oferit unui leu maiestuos, personajul central al filmului Cronicile din Narnia. Aslan este o persoană dinamică și curajoasă.

Eren. Prenumele masculin evocă o persoană sfântă în limba turcă. Dacă este să menționăm un Eren celebru, acesta ar fi Eren Derdiyok, un fotbalist internațional elvețian de origine turcă. Eren este o persoană întreprinzătoare și generoasă.

Aylan. Acest prenume are o semnificație frumoasă deoarece este vorba de clar de lună. Aylan era prenumele unui prinț și al unui războinic barbar. Popularitatea acestui nume este în continuă creștere din 1997. Aylan este fidel și onest.

Alim. Acest prenume desemnează cel care posedă știința în limba arabă. Chiar dacă este extrem de curent în Turcia, este în egală măsură extrem de răspândit în țările musulmane. Alim este impulsiv și călduros.

Erdogan. Acest prenume evocă cel care așteaptă. Este și un patronim curent în Turcia. Este de altfel și numele președintelui turc, Recep Tayyp Erdogan. Acest prenume masculin a luat naștere în 1976 însă nu este foarte popular în alte țări. Erdogan este inteligent și amuzant.

Koray. Acest prenume este compus din termenii Kor și Ay care semnifică jar, scânteie și lună. O semnificație deosebit de poetică pentru un bebeluș. În Europa acest prenume este destul de rar, a fost oferit unui număr de doar 300 de persoane. Koray este o persoană blândă.

Orhan. Acest prenume semnifică mare lider în turcă. Este extrem de popular în rândul părinților din Turcia. Este numele unuia din cei mai mari scriitori turci, Orhan Pamuk, cel care a primit premiul Nobel pentru literatură în 2006. Orhan este curios și diplomat.

Salih. Acest prenume semnifică virtuos sau integru în limba arabă. Este numele profetului arab al poporului Thamud. Este un prenume folosit în numeroase țări musulmane. Salih este organizat și este cunoscut entru faptul că ese luptător și are un simț ridicat al reponsabilității.

Lasă un răspuns