Prenumele turcești sunt căutate de părinți datorită sonorității lor orientale și semnificației lor poetice. Sunt destul de rare la noi în țară. Descoperă o selecție a celor mai frumoase prenume turcești pentru fete.

Azra. Acest prenume turcesc pentru fete provine dintr-un cuvânt arab care semnifică pur. Este extrem de popular în Turcia. La noi în țară este extrem de rar. Fetele care poartă numele de Azra sunt liniștite și muncitoare.

Elif. Acest prenume extrem de popular în Turcia are origini arabe și ebraice. În ebraică, prenumele Elif semnifică cea care este perfectă. În arabă, este un derivat al cuvântului alif care semnifică cunoaștere. Elif este o persoană sinceră și îndemânatică.

Sema. Sema este un prenume scurt care evocă cerul în limba turcă. De altfel, Sema este numele dansului sacru al dervișelor. Acest nume a fost oferit unui număr de 800 de fete. Sema este o persoană blândă, spirituală și întreprinzătoare.

Baya. Acest prenume semnifică nobil și distins în limba arabă. Prenumele este extrem de frecvent în Turcia dar și în alte țări musulmane. Printre personalitățile care poartă acest nume o putem aminti pe Baya Mahieddine, care l-a inspirat pe Picasso. Baya este o persoană fidelă.

Zeynep. Acest prenume turc semnifică frumoasă, floare aromată sau cea care consolează în limba arabă. Este extrem de frecvent pe malurile Bosforului. Zeynep este extrovertită și binevoitoare.

Ayse. Acest prenume este echivalentul prenumelui arab Aicha. Aceasta din urmă este soția preferată a lui Mahomed după Khadija, fiica primului calif Abou Bakr. Ayse semnifică cea care va trăi în arabă. Ayse este tenace și extrem de înțeleaptă.

Deniz. Acest prenume mixt desemnează marea în limba turcă. Printre persoanele celebre care poartă acest nume îl amintim pe Deniz Gamze Erguven, realizatoarea franco-turcă și autoarea filmului Mustang. Deniz este o persoană loială, cinstită și autonomă.

Eda. Acest prenume este un derivat al lui Edith. De altfel, o sărbătorim pe mica Eda pe data de 16 septembrie ca și pe Edith. Eda semnifică bine crescută în limba turcă. Face parte din cele mai apreciate nume din Turcia, la fel ca Elif, Ayse sau Defne. Respectuoasă, Eda este o persoană extrem de optimistă.

Lasă un răspuns