Etimologie – bunastare, bogat

Sarbatoare –

Simpatica si generoasa, Otilia are o personalitate puternica, adora sa fie mereu in centrul atentiei. Este mereu preocupata de felul in care arata, aspectul fizic este essential pentru ea de aceea ii acorda o importanta aparte. Otilia nu trece niciodata neobservata, ii place sa fie admirata, privita si laudata. Este activa si dinamica, o veritabila antreprenoare. Este o persoana determinata, cu o vointa puternica ceea ce ii permite sa isi atinga mereu obiectivele. Stie ce vrea si vrea mereu mai mult, sa ajunge cat mai sus. Idealul sau o determina sa se autodepaseasca, sa dea mai mult din ea pentru a obtine ce isi doreste de la viata.

Otilia nu le iarta celorlati greselile cu usurinta. Din moment ce ea nu isi permite nicio slabiciune, niciun esec, are aceleasi pretentii din partea persoanelor care o inconjoara. De altfel, detesta mediocritatea si vulgaritatea, apreciaza tot ce este frumos, pur si nobil. Otilia poseda o multime de calitati printre care cele de administrare, gestionare si conducere. Insa Otilia este in egala masura o femeie sensibila si emotiva chiar daca acest lucru nu este evident la prima vedere.

Copil, Otilia este cuminte si disciplinata, nu ii place sa fie criticata nici de parinti, nici de colegi, nici de profesori. Vizeaza primul loc si, in cazul  in care nu il obtine, va cauta o alta modalitate de a atrage atentia asupra sa. De aceea, parintii nu ar trebui sa o refuze in momentul in care Otilia le cere sa o inscrie la un curs de teatru.Orgolioasa, Otiliei nu ii place sa imparta lucrurile cu fratii sau surorile sale, nici cu ceilalti copii.

Otiliei ii place sa dea comenzi, sa dirijeze totul. Interesata de ea insasi, narcisista, cauta sa fie pe placul tutuor, atat in viata personala cat si in viata profesionala. In dragoste este exigenta si simte nevoia sa isi admire partenerul pentru ceea ce face. Daca este dezamagita acesta va cadea imediat de pe piedestalul pe care l-a urcat. Otilia va fi tentata de profesii care ii permit sa isi pastreze autonomia – stilist, decorator, ghid turistic, actrita sau cantareata.

Lasă un răspuns