Etimologie- floare, nepretuit, demn de lauda (latina)

 Sarbatoare-  13 iunie

Anton este un barbat foarte fermecator, posedand un farmec natural fara pereche. Dar nu va profita de acest farmec, cel putin nu voluntar. Anton este mai degraba un cerebral care vrea sa seduca lumea din jur mai degraba cu inteligenta si vorbele sale, decat cu atitudinea sa.

Anton nu prea vrea sa vorbeasca despre el, fapt ce va duce la accentuarea laturii sale misterioase. Are o predilectie pentru practica meditativa si se simte in perfecta simbioza cu mediul din jur.

Anton este un lider foarte puternic, un barbat nascut pentru a conduce si pentru a lua cele mai importante decizii. Nu va aprecia deci deloc situatiile in care este un simplu executant. Este dinamic si voluntar atunci cand trebuie deci.

Inteligenta sa este una practica dar si analitica. Dar tinde sa fie uneori sceptic, critic sau caustic. Dar acest lucru se intampla mai ales datorita faptului ca vrea sa se protejeze sau sa se apere de cei din jur. Din aceste motive este si ironic uneori.

Anton da mereu dovada de o energie fara pereche si de o rezistenta remarcabila. Anton este inainte de toate un curios de la care cei din jur chiar au ce invata. Dar pentru a invata mai multe despre el, va trebui sa ii dai jos armura si sa trezesti sentimentalul care inca mai dormiteaza in el.

In domeniul sentimental, Anton este foarte rezervat si sensibil si se ascunde sub o fatada de raceala, parand mereu insensibil. Este insa foarte fidel si are principii morale inalte. Este foarte exigent in alegerile pe care le face, este elitist si uneori poate sa para solitar. Dar atunci cand isi va gasi sufletul pereche, cu care va putea imparti totul, o va alege in functie de afinitatile intelectuale, culturale si spirituale comune. Anton cunoaste la perfectie psihologia feminina. Este un mare seducator dar exigent in alegerile pe care le face.

Anton adora studiile, analiza si meditatia, fiind interesat mai ales de informatica si de tehnologie. Uneori este interesat de religie si de irational. Se va simti cel mai bine in profesiile liberale sau comerciale, in specializari tehnice sau stiintifice sau cele in raport cu moda si arhitectura.

Lasă un răspuns