Etimologie-este o forma derivata de la Erwan, forma celta a lui Yves, vine din celta « Iv », care inseamna arbust

Sarbatoare-  19 mai

Iwan este o persoana care degaja un sentiment de forta si de putere care ii linisteste pe cei din jur. Este in acelasi timp, o fire intransigenta atunci cand vine vorba despre morala si justitie.

Deci Iwan este foarte eficient, voluntar, eficient si curajos si are cea mai puternica personalitate, aspirand mereu sa dirijeze si sa comande. Stie cum sa fie cel mai stralucitor, sa impresioneze si sa atraga atentia asupra sa. Detesta foarte tare mediocritatea si nu este facut pentru rolul de subaltern.

Nu suporta esecul. Esecul il va face sa devina foarte « acru », amar sau invidios fata de ce din jur. Dar din fericire, stie foarte bine cum sa profite de oportunitati si este foarte rapid in executare. Nu este indiferent si apreciaza foarte mult lucrurile frumoase.

Este in acelasi timp nerabdator, avand tendinta sa fie iritabil si lipsit de toleranta fata de cei care il inconjoara.

Este foarte cerebral si meditativ, cel mai adesea intelectual, stiind cum sa imbine la perfectie forta de actiune cu o reflexie foarte matura. Actioneaza foarte rar din impulsivitate, doar daca mania predomina va face asta.

Iwan refuza jumatatile de masura. Este un barbat foarte convingator, dinamic, voluntar si incapatanat. Este dur, morala lui este cea care ii incurajeaza pe cei din jur si care este demna de admiratie.

Daca domeniul material si concret il seduce, Iwan este atras in acelasi timp si de lumea spirituala. Astfel ca apreciaza momentele de solitudine, de izolare in liniste, preferand sa stea sa mediteze, sa se imbohgateasca din puct de vedere intelectual. Manifesta interes pentru tot ce tine de straniu sau ezoterism.

In domeniul sentimental este gata de orice nebunie, fiind o fire extrem de pasionala. Dar uneori ii vine greu sa isi exprime emotiile sau sentimentele, parand inaccesibil sau misterios. Este intuitiv, este un fin psiholog si stie perfect cum sa isi inteleaga partenera. Dar el asteapta mai mult sa fie ghicit. Va cauta inainte de toate centre de interes comune cu partenera sa.

Lasă un răspuns