Etimologie – eden, gradina, cel facut din lut rosu.

Sarbatoare – 16 mai

Energic si viril, curajos si luptator, Adan viseaza sa conduca si sa le dea ordine celorlalti. Este susceptibil si agresiv, in special in momentele in care nu este stapan pe situatie. Rapid si presat de timp in majoritatea din cazuri, Adan este impulsiv si irascibil. Urmareste obtinerea puterii si de aceea nu suporta autoritatea celorlalti. Se arata incapatanat si isi recunoaste greselile cu mare dificultate. Inarmat in fata problemelor vietii, Edan este activ si intreprinzator, capabil sa sesizeze toate oportunitatile care ii apar in cale. Are simtul afacerilor si este o persoana cu picioarele pe pamant.

Este o persoana concreta, practica si intelectuala. Este strict, autoritar, loial, franc si direct, spre oroarea persoanelor din anturajul sau, nu ii plac mincinosii si lingusitorii. Adan este o persoana pasionala insa nu este intotdeauna capabil sa isi exprime sentimentele. Copil, spiritul sau de contradictie le va da mari batai de cap parintilor sai. Parintii trebuie sa fie fermi cu el si coerenti. Adan va prefera o corectie bine meritata decat sa fie pedepsit sau condamnat din cauza unei slabiciuni.

Adan este afectuos si demonstrativ, un copil generos cu ceilalti. Parintii trebuie sa il invete din timp sa fie ordonat, sa il incurajeze sa practice inca de mic o activitate sportiva, o activitate colectiva de preferinta pentru a-si putea consuma energia debordanta.

Adan isi doreste sa cucereasca si pentru asta va profita de magnetismul sau de care este constient inca din adolescenta. Adora miscarea, atat de necesara echilibrului sau fizic. In dragoste este pasional, exigent, gelos si posesiv. Lipsa sa de toleranta si de diplomatie nu va fi pe placul unui suflet sensibil de exemplu. Altii vor considera aceste atitudini drept dovezi ale afectiunii sale deoarece, in strafundul sufletului sau Adan este un tandru.

Adan nu va fi tentat de studiile de lunga durata deoarece nevoia sa de realizare este precoce. Va fi atras in special de profesii in care actiunea este importanta – politie, armata, sport, politica – de o profesie din sfera calatoriilor sau de o cariera in medicina, chirurgie in special.

Lasă un răspuns