Etimologie – frumos, calm

Sarbatoare – 9 septembrie/27 decembrie

Energic, mandru si orgolios, Alan este extrem de marcat de cifra 1 de-a lungul vietii. Aptitudinile sale ii permit sa fie ambitios si ii ofera toate mijloacele sa comande, sa dirijeze, sa isi asume rolul de sef sau de lider, sa acceada la o anumita putere, sa exercite o anumita autoritate si sa ocupe mereu primul loc. Detesta flateria, minciuna si nedreptatea, este curajos, energic si intreprinzator. Simte nevoia sa isi consume energia debordanta, este nerabdator si intrepid. Viata materiala este importanta pentru el, este atent la semnele exterioare de bogatie si la eleganta.

Alan este impozant, degaja magnetism si are o anumita putere asupra persoanelor din anturajul sau. Isi va construi singur propriul destin in functie de principiile, idealurile si aspiratiile sale inalte. Curajos si voluntar, Alan este eficient, creativ, energic si rapid in actiuni. Activ si dinamic, exploziv chiar in unele situatii, Alan va trebui sa depuna eforturi ca impulsivitatea sa nu se dovedeasca a fi un handicap. Copil, Alan este narcisist si da dovada de o docilitate extraordinara. Isi va da singur seama ca incapatanarea sa nu duce nicaieri si va scapa de acest defect de unul singur.

 

Alan este animat de un anumit spirit de camaraderie chiar daca isi doreste inca de la o varsta frageda, fara incetare, sa conduca si sa dea ordine. Ii place sa fie apreciat la justa sa valoare, ii place sa epateze. Pe plan sentimental se dovedeste autoritar, pasional, posesiv si gelos. Atentie la crizele sale de gelozie sunt puternice si dese. Daca nu reuseste sa isi manifeste de fiecare data nevoia de afectiune risca sa devina frustrat si sensibil.

Ambitios, arivist uneori, Alan, autodidact adesea va fi tentat de profesii din domenii diverse. Cel mai mult il tenteaza o meserie din domeniul afacerilor – gestiune, finante, banci, bursa, industrie – in legatura cu puterea – politie, justitie, politica. Este cel mai adesea marcat de un semn de Foc – Berbec, Leu sau de Scorpion, alegand o profesie independenta, axata pe creativitate.

Lasă un răspuns