Etimologie – nobil, stralucitor

Sarbatoare – 15 noiembrie

Alberto este o persoana care se impune prin autoritatea sa naturala, prin alura sa sobra si rezervata precum si prin energia emanata. Extrovertit, vesel, optimist si entuziast, distant, secretos si rezervat si pesimist uneori, Alberto poseda o vitalitate excelenta. Este capabil sa depuna eforturile necesare pentru a reusi in viata insa de multe ori esueaza datorita caracterului sau impulsiv. Este independent, orgolios, creativ si inspirat, atat in domeniul artistic cat si in domeniul profesional. Nu concepe sa nu aiba studii de lunga durata, sa aiba o specializare intr-un domeniu de viitor.

Copil, Alberto este curios si nelinistit, isi pune o multime de intrebari. Parintii trebuie sa ii raspunda la toate aceste intrebari, sa nu ii incetineasca sau sa ii potoleasca in vreun fel setea de cunoastere. Dubla sa personalitate il face sa fie fie zambaret, eclectic – mai ales daca este nascut in luna Martie – fie rezervat, ganditor – mai ales daca este nascut in luna Iulie. Cert este ca va da dovada de creativitate in orice domeniu, atat personal cat si profesional.

Este sociabil si calduros, capabil sa depuna eforturile necesare pentru a obtine ce isi doreste in viata, mai ales in momentul in care un subiect il pasioneaza cu adevarat. In momentul in care ceva nu il intereseaza este extrem de indiferent si pasiv. Epicurian si sobru totodata, ii place sa isi stranga prietenii in jurul mesei si sa povesteasca. Nu ii place deloc sa fie singur.

In dragoste este destul de elitist, simte nevoia sa o admire pe persoana care ii sta alaturi. Va aprecia o partenera seducatoare, frumoasa si rafinata decat una inteligenta si cu capul pe umeri. In general Alberto este determinat in momentul in care vine vorba de alegerea profesiei aceasta din urma trebuie sa fie neaparat una iesita din comun, nu obisnuita. Se va remarca in special prin felul in care isi exercita meseria. Va fi interesat de tot ce tine de noile tehnologii, de informatica, de electronica sau de un post de conducere care ii va veni ca o manusa fara sa depuna prea multe eforturi.

Lasă un răspuns