Etimologie – aparator al umanitatii (greaca)

Sarbatoare – 22 aprilie

Alec este o fire deschisa, joviala, ospitaliera, este o persoana extrem de prietenoasa si comunicativa. Guvernat de Jupiter, Alec este un entuziast, un exuberant chiar, toata lumea il considera extrem de simpatic. Se impune prin personalitatea sa puternica, se face remarcat oriunde merge datorita facultatii sale de elocutiune, de actionare si de ascultare a celorlalti. Putin oportunist, Alec este un seducator fara pereche, se adapteaza oriunde si in orice situatie fara probleme.

Straluceste in societate, ii place sa fie in centrul atentiei, sa fie admirat insa uneori are tendinta sa exagereze, fie din simplu amuzament, fie pentru a-si impresiona auditoriul, monopolizand atentia tuturor asupra persoanei sale. Sensibil la flaterie, Alec este putin narcisist si ii place sa se dea pe sine drept exemplu demn de urmat. Acest lucru se poate traduce printr-un rafinament vestimentar sau printr-o incredere puternica in fortele proprii, asta deoarece Alec este perfect constient de faptul ca sansa intervine mereu in favoarea sa.

Copil, Alec este afectuos, hiperactiv, interesat de tot si de toate, totul ii atata curiozitatea si il atrage, este un copil deosebit de curios si inteligent. Insa acest lucru poate fi epuizant pentru parintii sai deoarece Alec pune intrebari, multe intrebari. Este un elev bun la scoala. Parintii nu trebuie sa ii cultive narcisismul deoarece ar putea lua acest lucru mult prea in serios si sa exagereze. La Alec parintii trebuie sa lucreze putin la dezvoltarea simtului muncii si tolerantei, tendinta sa fiind, de cele mai multe ori, sa caute lucrurile facile.

Alec adora sa seduca persoanele de sex opus, sa flirteze si sa comunice cu semenii sai. Placerile acestei lumi sunt departe de a-i fi necunoscute. Este sensibil la lucrurile frumoase si rafinate, la confort, confortul caminului in special, este determinat sa isi intemeieze o familie inca de tanar. Insa in materie de relatii cauta mereu perfectiunea, risca sa nu gaseasca prea usor partenera ideala in ochii sai.

Om al contactului, Alec va fi atras de meserii din domeniul comertului, comunicarii, expresiei orale, din domeniul artistic, imobiliar sau hotelier.

Lasă un răspuns