Etimologie – nobila

Sarbatoare – 26 aprilie

Energica, comunicativa si adaptabila, Alida este o persoana simpatica si fermecatoare. Chiar daca pare rezervata la prima vedere, Alida este o persoana extrem de sociabila. Nu este nici prea introvertita, nici prea extrovertita: dispune de facilitatea de a se exprima cu usurinta in orice situatie, ii place sa faca schimb de idei si sa discute insa stie sa isi pastreze doar pentru ea intimitatea. Neincrezatoare, Alida stie sa fie directa si corecta atunci cand situatia o cere.

Originala si avangardista, Alida are aspiratii inalte, pentru ea barierele sociale sau rasele nu exista. Exista situatii in care Alida este supusa, dependenta de persoanele din jurul sau. Copil, Alida este extrem de fragila, impresionabila, influentabila si tematoare. Atmosfera securizanta si calda a unui camin familial ii este necesara, primordiala pentru a se dezvolta si a creste frumos. Parintii trebuie sa se asigure de faptul ca Alida nu se refugiaza in himere, vise sau sa nu piarda notiunea de realitate, sa ramana cu picioarele pe pamant cu alte cuvinte.

Muzica va fi excelenta in dezvoltarea sa armonioasa. Le mai recomandam parintilor sa ii verifice prietenii deoarece Alida este extrem de influentabila, sa nu ajunga in anturaje dubioase.

 

Alida este interesata de tot ceea ce este iesit din comun, este o persoana originala si creativa, nu este marginala cum pare la prima vedere. Domeniul sentimental este esential pentru echilibrul si armonia sa insa aspiratiile sale sunt uneori, daca nu utopiste, cam imposibil de realizat. Alida este o romantica incurabila, viseaza ca intr-o buna zi isi va face aparitia printul pe cal alb si ii va fura inima. Senzuala, uneori prea toleranta, Alida este pregatita sa se dedice trup si suflet barbatului care ii va fura inima. Insa, in unele cazuri se dovedeste a fi si intoleranta, exigenta, dornica de atingerea absolutului si putin cam prea directiva.

Domeniul social si umanitar este ideal pentru Alida – invatamant, stiinte umane, drept, justitie sau medicina. Insa si profesiile aflate in stransa legatura cu calatoriile ar putea sa o atraga sau profesiile din domeniul artistic sau hotelier. In orice caz, Alida adora colectivitatea.

Lasă un răspuns