Etimologie- Alma este un nume cu diverse semnificații în mai multe culturi. Atfel că, în arabă înseamnă savantă, în gotică muncitoare, tânără în ebraică și hrănitoare în latină.

Sărbătoare – 1 august

Alma este o fire foarte fermecătoare și știe cum să se folosească de farmecul său și de feminitatea sa. Știe deci ce să facă pentru a fi plăcută și pentru a atrage atenția. Apreciază foarte mult rafinamentul și fastul și nu ezită atunci când trebuie să își impună punctul de vedere.

În schimb, dă dovadă mereu de mare sensibilitate. Vrea deci să fie înconjurată de persoane binevoitoare care nu vor răni în vreun fel inima sa de prințesă….

De asmenea, Alma este o fire foarte decisă și foarte energică, dar și foarte voluntară, care dă mereu impresia că este foarte sigură pe ea. Este uneori și destul de autoritară, și chiar dacă uneori se poate îndoi de ea însăși și de capacitățile sale, vrea să fie cât mai puternică.

Este activă și muncitoare, capabilă să își ia și să își asume anumite responsabilități. Este foarte pasionată, simte nevoia să se investească pe deplin în tot ceea ce face, un lucru care o mobilizează și o ajută să fie cea mai eficientă, cea mai organizată și cea mai practică.

Atunci când trebuie, Alma este cea mai harnică, cea mai înverșunată, realistă și perspicace. Alma știe cum să disece problemele, cum să judece lucrurile și are un bun spirit analitic, ce o face să disece firul în patru,

Are o mulțime de calități ce le întâlnim mai degrabă la bărbați, fiind curajoasă și întreprinzătoare. Detestă însă nedreptățile, și este capabilă de reacții violente atunci când suspectează că cineva o trădează sau pregătește ceva în contra sa.

Este deci mai degrabă, mai aproape de o fire colerică și nu se arată mereu tolerantă.  Asta chiar dacă se străduiește mereu să fie deschisă și conciliantă.

În iubire este destul de exigentă și elitistă. Este însă destul de autoritară și este dotată cu un spirit critic ce îi poate deranja uneori pe cei din jur.

Va simți nevoia să fie realizată din punct de vedere profesional, fiind făcută pentru muncă și acțiune. Meseria sa o va alege în funcție de domeniul afectiv. Va alege un domeniul în raport cu consilierea, cu domeniul medical sau cifrele.

Lasă un răspuns