Etimologie – dragoste de Dumnezeu (latina)

Sarbatoare – 30 martie

Energic, mandru si orgolios, Amadeo este extrem de marcat de cifra 1 de-a lungul intregii vieti. Aptitudinile sale ii permit sa fie ambitios si dispune de toate mijloacele pentru a comanda, a dirija si a-si asuma rolul de lider, sa exercite o anumita autoritate si sa ocupe mereu primul loc. Detesta minciuna si nedreptatea, se dovedeste a fi curajos, energic si intreprinzator. Simte nevoia sa isi consume energia debordanta, este intrepid si nerabdator. Viata materiala este importanta pentru el, este interesat de tot ce tine de material si eleganta. Stie cum sa se impuna, degaja un anume magnetism si este o persoana independenta dorind sa isi faureasca singur propriul destin, in functie de idealurile sale.

Om de incredere, capabil sa ajute fara sa ceara nimic in schimb pe oricine, Amadeo este un bun organizator si gestionar. Curajos si voluntar, este eficient, creativ si se arata rapid in executie. Activ si dinamic, nu este intotdeauna regulat in actiunile sale, va trebui sa depuna eforturi considerabile ca impulsivitatea care il caracterizeaza sa nu se transforme intr-un veritabil handicap.

Copil, Amadeo este narcisist, nu este deloc docil, parintii vor avea ceva de furca cu el. Cand este furios nu suporta pe nimeni langa el, nici macar pe parintii sai. Aspira la uniune si echilibru odata ajuns la varsta adulta. Ii place sa straluceasca in societate, sa fie apreciat la justa sa valoare. Pe plan sentimental se dovedeste a fi autoritar, pasional, posesiv si gelos. Atentie la crizele sale de gelozie care sunt extrem de puternice, fara vreun motiv aparent de cele mai multe ori. Chiar daca nu stie de multe ori sa isi arate afectiunea asta nu inseamna ca nu este o persoana sensibila.

Ambitios, arivist uneori Amadeo este adesea autodidact, extrem de tentat de avere si bani. Domeniul afacerilor il intereseaza in special dar si profesii in legatura cu exercitarea unei anumite puteri – politie, justitie, politica, armata – dar si cele in legatura cu focul – pompier. Este marcat in special de semnele de foc – Leu si Berbec sau de Scorpion, de orice profesie independenta si creativa.

Lasă un răspuns