Etimologie- dragoste de Dumnezeu (latina)

Sarbatoare- 30 martie

Amedeea este un fin observator al lumii in care creste si evolueaza. Deci nu se lanseaza in aventura sau nu ia nicio decizie inainte sa nu fi meditat sau cantarit toate lucrurile foarte bine.

Este sensibila la esec si are tendinta sa se refuleze din punct de vedere sentimental. In plus, este foarte timida si nu are deloc incredere in propriile forte. Iar din cauza faptului ca sta prea mult pe ganduri inainte de actiona, are tendinta de a deveni introvertita.

Amedeea este foarte credincioasa, tine foarte mult la valori si la lege. Dar este in acelasi timp capabila sa isi fabrice propria sa religie.

Amedeea este o fire foarte practica si concreta si are un simt innascut pentru afaceri si comert. Uneori este insa destul de malitioasa. Dar are si foarte mult umor deci este o companie foarte placuta. Se increde destul de repede in cei din jur, dar atunci cand este dezamagita, devine foarte repede ranchiunoasa.

Amedeea nu poate sa se impuna si sa spuna ce isi doreste. Activitatile sale sunt excelente deoarece pune suflet, da dovada de pasiune si este foarte creativa. Este dotata cu o vitalitate remarcabila si este foarte rezistenta chiar si atunci cand are nevoie de mult somn.

Atunci cand este ignorata in viata sentimentala, Amedeea are uneori reactii cam impulsive. Iar pudoarea si senzualitatea sunt un subiect destul de delicat pentru ea.

In ciuda acestor lucruri, Amedeea este si energica, entuziasta si vesela, fiind mereu cea mai placuta companie.

In viata profesionala, Amedeea se bate mereu pentru a-si atinge obiectivele si nu ii lipseste ambitia. Sa fie casnica nu este deloc pe placul ei. Are nevoie deci de o meserie legata de finante sau una in care sa simta ca detine controlul si ca este puternica. Profesiile medicale sau cele noi legate de noile tehnologii sau de tehnologiile revolutionare, sunt si ele pe placul ei.

Amedeea este calma si activa, seducatoare atunci cand trebuie, dar si indiferenta, plina de contradictii cu alte cuvinte. Este plina de viata si adora tot ce tine de viata.

Lasă un răspuns