Etimologie – print (araba), proclamat (ebraica)

Sarbatoare –

Amir este o persoana puternica, independenta, autoritara, activa, intreprinzatoare, extrem de axata pe domeniul concret si pragmatic si interesata de propriul sau ego si bunastarea sa materiala. Numeroase sunt situatiile in care Amir da dovada de compasiune, umanitate, altruism, de sensibilitate, fiind capabil de devotament, generozitate si sacrificiu. In ciuda faptului ca este un visator, Amir nu pierde niciodata notiunea realitatii, este mereu cu picioarele pe pamant, stie sa isi protejeze propriile interese. Chiar daca participa la activitati colective sau de grup stie sa se diferentieze datorita individualitatii sale puternice. Este o persoana directa, onesta si stricta insa toleranta nu il caracterizeaza de cele mai multe ori. Este o persoana impozanta, dotata cu curaj, energie si vointa, este convins ca ceea ce face el, pot sa faca si altii, fara probleme.

Copil, Amir este ambitios si nu accepta sa fie pe locul doi, cauta mereu sa se autodepaseasca pentru a fi recunoscut si apreciat. Este destul de timid in copilarie. Detesta nedreptatea si flateria – chiar daca este orgolios si mandru – se arata mai degraba susceptibil. Este un copil extrem de responsabil si poti avea incredere in el fara probleme.

Sensibil la semnele exterioare de bogatie, Amir este tentat de domeniul material si va depune o multime de eforturi pentru a reusi, pentru a fi bogat. Este generos si ambitios si stie ca aceste doua calitati il vor ajuta sa reuseasca in viata. In dragoste este onest, loial si fidel si asteapta acelasi lucru din partea partenerei de viata. Daca este dezamagit ii este destul de greu sa ierte. Este destul de ranchiunos, daca reuseste sa ierte sigur nu va uita. Autoritar si tenace, Amir isi ascunde uneori latura tandra si sensibila.

Destul de individualist, Amir ar putea fi tentat de profesiile liberale. Instinctul sau de solidaritate il determina sa faca parte din administratii in care ar putea ocupa un post de conducere. Astfel, ar putea fi tentat de profesii din domeniul politiei sau armatei, justitiei, profesii in raport cu finantele, industria sau calatoriile.

Lasă un răspuns