Te afli aici deoarece vrei sa afli semnificația numelui Darius. Darius este un prenume masculin de origine latină și semnifică a dona sau cel care posedă bogății. Citește mai departe pentru a afla semnificația numelui Darius.

Semnificația numelui Darius, istoria sa

Darius este un prenume vechi de mai bine de 2500 de ani. Este un nume purtat de mai mulți suverani ai Imperiului Persan și a dinastiei Arhemenidelor. Este numele lui Darius care a trăit în secolul 6 înaintea erei noastre. Sub domnia sa au avut loc importante realizări arhitecturale. A construit o întreagă capitală, Persepolis, rămasă celebră pentru palatul său, terasele și porțile monumentale.

Personalitatea lui Darius

Atunci când cauți să afli semnificația numelui Darius este important să cauți informații și despre personalitatea sa. Natură jovială, Darius este simpatic, extrem de afectuos cu persoanele din anturajul său. Mare seducător, știe să se facă apreciat datorită empatiei sale naturale. Calitățile sale îl împing spre meserii care necesită comunicare și ascultare însă Darius este în egală măsură o persoană care să dovadă de imaginație și creativitate. În unele situații, Darius se poate lăsa dominat de emoțiile sale, mai ales atunci când constată o nedreptate. În dragoste se arată pasional și tandru.

Semnificația numelui Darius. Alte trăsături de caracter

Pentru Darius independența este extrem de importantă. Îi place să analizeze, să caute, este interesat de tot ceea ce este mai neobișnuit, la modă, modern, care aparține avangardei. În iubire, Darius este imprevizibil. Este misterios, pasional și insolit, capabil să devină de la o secundă la alta străin și inaccesibil. Îi este teamă să iubească deoarece nu vrea să sufere, este prea prudent deoarece îi este greu să aibă încredere în cineva, să se deschidă total în fața unei persoane. Îi este teamă să nu greșească.

Personaje celebre care poartă numele de Darius

Dacă ești în continuare interesat să afli semnificația numelui Darius, cu siguranță vrei să afli care sunt celebritățile care poartă acest nume. Semnificația numelui Darius trece și prin cunoașterea unor persoane celebre care poartă acest nume:

– Darius I, rege persan, cuceritor și mare comandant, reformator, a creat un sistem monetar unic pentru toate teritoriile imperiului sau, a stabilit un nou sistem fiscal și a construit drumuri pavate;

– Darius Ngwa (1929-2008), indonezian, catolic a fost episcop în Larantuka timp de 30 de ani până în 2004;

– Darius Naguevsky, filolog rus, profesor de literatură romană, specialist în limba latină, autor al numeroase opere despre filologie;

– Darius Nash Couch, naturalist american, militar și om de afaceri;

– Darius Miller (născut în 1990), jucător de baschet;

Semnificația numelui Darius în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Darius este 9. Cifra 9 reprezintă trei elemente esențiale, umanitate, energie regeneratoare și intuiție. Astfel, cei care poartă numele de Darius reușesc mereu, în ciuda dificultăților întâmpinate și obstacolelor să își regăsească echilibrul interior, să acționeze astfel încât să își atingă absolut toate obiectivele. Cu toate acestea, nu uită nici de persoanele din jur, îi tratează mereu cu bunătate și cu respect ceea ce reflectă bunătatea sa. Are mereu o sursă de energie inepuizabilă.

Cum este în copilărie?

Copil, Darius este un hipersensibil și un hiper nervos, are nevoie de afecțiune, să se simtă protejat, în siguranță. Părinții nu știu câteodată cum să se comporte cu el. Este important să îl înconjoare cu iubire și să îi ofere limite pe care să se asigure că nu le depășește. O educație fermă dar afectuoasă este necesară deoarece altfel Darius va opta pentru un drum haotic în viață.

Ce îi place lui Darius?

Semnificația numelui Darius, ce îi place lui? Chiar dacă este o persoană care nu duce lipsă de imaginație și fantezie, Darius apreciază, înainte de toate, ordinea și disciplina deoarece acestea sunt singurele care îi conferă sentimentul de siguranță, de securitate. Iubește natura, animalele și oamenii ceea ce îl determină să facă parte din asociații care împărtășesc aceleași idealuri. Pe plan sentimental este un romantic incurabil însă îi este destul de greu să își exprime sentimentele din cauza unei anumite timidități, din cauză că este destul de pudic.

Se plânge adesea că este neînțeles de persoanele din jurul său. Preferă să fie vigilent și să se protejeze deoarece știe că este vulnerabil și este foarte frică că va suferi.

Ce profesie va adopta?

Dacă vrei să afli semnificația numelui Darius trebuie să cunoști și meseria posibilă pe care o va îmbrățișa. Darius are nevoie de o profesie în care să se simtă util. Va căuta profesii din domeniul social, juridic, medical sau paramedical, profesii în legătură directă cu publicul sau călătoriile.

Lasă un răspuns