Orice copil creștin are un nume de botez, prin intermediul tainei botezului se admit copiii în credința creștină. Ceea ce înseamnă că, părinții au o mare responsabilitate atunci când aleg numele copilului lor. O persoană primește un nume pentru întreaga viață, își va auzi numele rostit de câteva milioane de ori de-a lungul vieții, fie acasă, fie la școală, în comunitate sau la locul de muncă.


Alege ca nume de botez sfinții din calendar
Numele creștine sunt nume de sfinți sau nume biblice. Cum ne sărbătorim ziua de naștere, așa ar trebui să ne sărbătorim și ziua de nume. Prin taina botezului un copil se află în fața lui Dumnezeu, numele copilului fiind legat astfel de numele lui Dumnezeu. Numele de botez însoțește o persoană de-a lungul întregii sale existențe. Atunci când o femeie se căsătorește, numele ei de familie se schimbă însă numele de botez va rămâne pentru totdeauna.


Semnificația numelui de botez
Se spune că bebelușul creștinat, cel care are un nume de botez îl va urma pe Hristos. Botezul în apă reprezintă un act de credință, declară că ești un adept al lui Iisus Hristos. Numele de botez este asemeni unei pecete, odată pus devine o trăsătură marcantă, un simbol pentru cel care îl primește. Numele de botez se răsfrânge asupra persoanei care îl primește, care îl poartă, contribuie la identitatea sa. De aceea, a da un nume și a primi un nume reprezintă un eveniment extrem de important în viața unei persoane.

Numele de botez este ca un dar făcut celui care a venit pe lume.
În Biblie există o legătură puternică între numele unei persoane și menirea sa pe această lume. Spre exemplu, numele lui Ioan Botezătorul sau al Mântuitorului, nume vestite de arhanghelul Gabriel. Uneori, numele de botez ales dintre sfinți, este schimbat, prin intervenție divină, pentru a se sublinia noua misiune încredințată.


Fiecare dintre noi primește la naștere o chemare, un nume care nu reprezintă din întâmplare o înșiruire de litere la întâmplare ci este purtătorul unei semnificații cu origini care se pierd în limbile străvechi de cele mai multe ori. Semnificația numelui de botez își pune amprenta asupra unei persoane pentru întreaga viață.

Lasă un răspuns